субота, 20 јула

Жујовић дошао на суђење у скафандеру са исписаним именима преминулих колега

Пулмолог доктор Дејан Жујовић дошао је на рочиште у Првом основном суду са маском на лицу и у скафандеру, на којем су руком исписана имена 140 лекара преминулих током пандемије ковида-19. Епидемиолог Предраг Кон тужио је Жујевића за повреду части, угледа и душевну бол, а данас је одржано друго рочиште. Следеће је заказано за октобар.

Са лицем „упаљеним“ од врућине, испод маске и скафандера, др Жујовић је рекао да се после овог саслушања осећа исто као по изласку из смене у црвеној зони.

„Није хтео ни да ме погледа, ни да се јави, да каже добар дан, кад је видео како сам обучен“, рекао је кроз смех Жујовић за Нова.рс, описујући сусрет са др Коном испред суда.

Двојциа лекара су у пратњи својих адвоката ушли у зграду суда, а из ње изашли после три сата.

„Данас је саслушан само доктор Кон и предуго је трајало. Моје саслушање је одложено за октобар. Не знам како смо издржали унутра оволико. Било је сукоба мишљења, мало су адвокати викали, а бога ми и судија. Адвокат супротне стране је претеривао, па је упозорен да ће бити избачен. Судија нас је опоменуо неколико пута, а истина има човечански приступ случају, што ће га вероватно коштати. На саслушању Кона бавили смо се периферијом, а не суштином проблема. Ја му не верујем када каже да је имао непријатности на улицама Београда, да га је неко пљувао и хтео да га бије. Важно је схватити да овај поступак није свађа двојице колега, већ критика односа надлежних према неопходним поступцима током ковид пандемије. Зато сам и обукао униформу“, рекао је Жујовић.

На скафандеру у којем је дошао на суђење, исписана су имена 140 преминулих лекара.

„До пола ноћи сам их писао, све сам. Нисам синоћ ни спавао, једва стојим, толико ми је вруће да ми се чини да ћу се онесвестити. Овако смо се сви ми, који смо радили у црвеној зони, осећали током две године сваки дан“, нагласио је Жујовић.

Додао је да није сигуран да је доктор Кон препознао скафандер и да он уопште зна како то заштитно одело изгледа.

Ово је друга тужба Кона против Жујовића, а претходна је одбачена. Кон од Жујовића овог пута тражи исплату у висини од 400.000 динара, због колумне и отвореног писма под насловом „Гламочко глухо коло“.

Извор н1инфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.