недеља, 14 априла

Вулин опет у „тајној“ посети Нишу, јавност обавестили само саопштењем

Без икакве најаве, без присуства медија и могућности да поставе питања Ниш и Полицијску управу у том граду посетио је министар полиције Александар Вулин. У саопштењу које су послали пише да је разговарао са руководиоцима о томе шта је урађено у претходна два месеца од када нишка полиција има новог начелника. Ово није прва таква посета Вулина нишкој полицији, а сам начелник који је о раду известио министра, нишкој јавности се још није обратио.

Без медија, али уз свог фотографа, Вулин је боравио у Нишу, па су медији накнадно о томе обавештени само саопштењем из кабинета МУП-а.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је данас Полицијску управу Ниш и разговарао са новим начелником и руководиоцима ове полицијске управе о свим мерама које су предузете на унапређењу безбедности грађана Ниша у претходна два месеца и истакао да заштита обичног човека мора да буде приоритет рада полиције – саопштили су из МУП-а.

Дописник Н1 из Ниша Милан Стојановић такође је за министрову посету сазнао из саопштења и каже да пракса показује да се посете најављују и да новинари имају могућност да присуствују догађајима и да постављају питања само када то одговара онима на власти.

Јавност стиче утисак приликом таквих посета да се догађа нешто што јавност не треба да зна. Томе су допринели сами, јер увек свуда у обиласке иду помпезно, са гомилом медија или са одабраним медијима. Има се утисак да се нешто догађа, а ми не знамо шта – каже Стојановић.

Вулин је такође без присуства медија посетио Ниш и дан након трагедије у Дуваништу у којој су погинули 12-годишњи дечак и 48-годишњи мушкарац, а након чега су Нишлије протествовале на улицама.

Вулин најавио више позорника у Нишу
Министра унутрашњих послова у Нишу је примио нови начелник Јовица Стојменовић који је, како пише у саопштењу, реферисао о резултатима које је полиција остварила у претходном периоду и предочио будуће активности како би се повећала заштита и безбедност грађана Ниша.

О безбедности у Нишу не наводе шта је на састанку говорио начелник, већ да је министар Вулин оценио да се успех начелника сваке полицијске управе мери по томе колико је труда и рада уложио да заштити обичне људе и по томе колико се грађани осећају сигурно и безбедно.

Успех сваког начелника полицијске управе зависи од тога колико је труда и рада уложио у борбу против уличног криминала, разбојника, лопова, џепароша и свих оних који ремете свакодневни начин живота и мир наших грађана – у саопштењу пише да је то рекао Вулин.

У саопштењу МУП-а наводе и да је од 11 разбојништава, која су пријављена од почетка године на подручју Ниша, расветљено девет, а решена је серија од пет разбојништава и иза решетака је стављено двоје разбојника који су у вечерњим сатима пресретали млађе пролазнике на улици и, претећи им ножем, отимали новац.

Безбедност обичних људи ми је најважнија, хоћу да наша деца, наше баке и деке, мајке и очеви буду потпуно сигурни и безбедни, то је приоритет мог рада као министра полиције“, нагласио је министар унутрашњих послова и истакао да ће се на улицама Ниша наћи још више позорника како би се безбедност Нишлија појачала – рекао је министар.

Саопштено је и да је почетком године запослено 34 младих полицајаца позорника, а да је још 36 на обуци и да ће се они ускоро придружити служби.

 

 

Извор Јужне вести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.