субота, 20 јула

Удружење Симе Спасића од Града добило канцеларију, скоро годину дана касније и даље је не користе

Од сликања са градоначелницом, пријема у Градској кући и објаве да ће Удружење породица киднапованих, несталих и убијених на Косову и Метохији, које води Симо Спасић, добити канцеларију у Вождовој улици у Нишу прошло је годину дана, а врата тог објекта су још закључана и прашњава. Као разлог што објекат још није отворен Спасић наводи сређивање просторија у Београду, а за питање да ли су све време плаћали закуп каже да није хумано.

Још маја прошле године градоначелница Драгана Сотировски је саопштила да ће Удружење добити канцеларију у центру граду, а уследиле су бројне реакције грађана не због самог Удружења, већ председника Симе Спасића, који је пред судом у Нишу био осуђен због силовања бивше супруге.

Након скоро годину дана, врата тог објекта су затворена, а према налепницама, и даље се води као пекара.

Стакла штрокава, закључано и нема никаквог обавештења да је ово канцеларија Удружења несталих – каже Нишлијка.

Пресељење просторија у Београду и сређивање је, како каже Спасић, разлог што у Нишу још нема радова и истиче да ће их бити ових дана.

У тој просторији у Улици Вождова 7 још нисмо дошли са породицама киднапованих и убијених јунака отаџбине из разлога што је наша спомен-соба, која је била у Београђанки… ми смо прошле године морали да напустимо ту зграду, јер је она приватизована, па смо тражили нову локацију, па смо били заокупљени малтерисањем и кречењем те просторије – наводи Спасић.

За питање новинарке да ли су у међувремену плаћали закуп у Нишу, Спасић каже да није хумано.

Породице жртава, међутим, у Нишу не могу да пронађу и добију помоћ тог Удружења, јер их на адреси коју су добили од Града, односно грађана Ниша, месецима нема.

Локал је дат у закуп, како је писао ЦИНС, без јавног надметања и по повлашћеној цени од око 100 евра месечно, а да ли су упућени да се просторије још не користе, да ли ових скоро годину дана Удружење плаћа закуп и колико, питања су која су Јужне вести послале Граду.

Подсетимо, најављено је да ће простор у Вождовој 7 бити истовремено и спомен-соба косметских жртава, јунака отаџбине и хероја Кошара.

 

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.