недеља, 14 априла

УБИО ОЦА, МАЈКУ И ДЕДУ ПОД ДЕЈСТВОМ ХЕРОИНА? У насељу Кулиновци и даље неверица, Никола у шоку код рођака

ДАН након троструког свирепог убиства у насељу Кулиновци, када је Илија Глишовић (21) ножем буквално искасапио своју мајку Слађану (49), оца Милана (58) и деду Сретена (87), шок и неверица владале су у Улици 667, где се налази дом породице у којој је почињен злочин.

УБИО ОЦА, МАЈКУ И ДЕДУ ПОД ДЕЈСТВОМ ХЕРОИНА? У насељу Кулиновци и даље неверица, Никола у шоку код рођака

Полиција је и даље обезбеђивала кућу Глишовића, у којој није било никога, јер, како сазнајемо из истраге, и искуснији полицајци нису у својој каријери видели тако стравичан призор и толико крви на све стране.

У кући није јуче ни било Илијиног старијег брата – Николе, који је у ноћи између петка и суботе и затекао беживотна тела својих најмилијих. Он је, како сазнајемо, у недељу боравио у кући својих рођака, односно своје тетке, која се налази недалеко од куће Глишовића. Према причи комшија, Никола је и даље у шоку, ретко прича са неким, а чак не прима ни изјаве саучешћа. За сада није познато када ће бити сахрана убијених Глишовића, јер би, наводно, требало да се обаве обдукције.

Да подсетимо, у ноћи крвавог пира Илија је, највероватније под дејством наркотика, у стању помрачене свести насрнуо на своје укућане. Догађај се, према још непотврђеним информацијама, збио у петак увече око 23 часа, а након злочина Илија је побегао. Сутрадан ујутру око 9.30 полиција је успела да га пронађе и ухапси, и то на око 500 метара од куће, на улици, недалеко од Трнавске раскрснице.

Рођаци Глишовића испричали су нам да је Илија био добро дете, да је успешно тренирао фудбал, све док није упао у лоше друштво и почео да се дрогира. У неколико наврата родитељи су га пријављивали за насиље у породици, реаговала је више пута полиција, која га је приводила и због насиља, али и због поседовања наркотика. Такође, он је, према причи рођака, лечен у психијатријској болници „Лаза Лазаревић“ у Београду, а последњи пут је месец дана провео на одељењу психијатрије чачанске Опште болнице, где је лечен од хероинске зависности, и то након што га је породица пријавила да је на оца насрнуо ножем, али том приликом га није повредио.

У шивари, где је радила Слађана, колеге су занемеле чувши за злочин и да њихове омиљене колегинице више нема.

Слађа је била дивна жена, али не баш пуно причљива. Била је пожртвована супруга, а њен муж имао је два мождана удара. Увек је имала добар однос са колегама и хвалила је супруга и децу. Чак је и за Илију рекла да због спортске повреде чека операцију на Бањици.

У последња четири месеца одсуствовала је пуно са посла. Била је на боловању, и то вероватно због болести деде који је био непокретан, у инвалидским колицима, као и због мужа који је имао два шлога – испричала нам је једна од Слађаниних колегиница.

Миланове колеге из Техничко-ремонтног завода у Чачку казали су нам да су дан пре злочина пили кафу са њим, али да ништа није указивало да ће се нешто страшно догодити.

– Шалили смо се, причали о свакодневним стварима. Није се жалио на сина, нити је икада причао о проблемима са Илијом. Вероватно га је било срамота – рекао нам је Миланов колега.

Комшије су додале да још не верују шта се догодило у њиховом насељу.

– Све је ово болно и ужасно за све нас. Ипак, најтеже је Николи и њега нам је најжалије сада. Његов најрођенији му је уништио живот, за трен је одузео живот његових најмилијих.

Никола је под великим стресом. Он је баш добар дечко, завршио је студије у Словенији, а ради у Крагујевцу. Не знамо како ће ово преживети и како ће даље наставити живот – казали су нам Глишовићеви суседи.

Како смо сазнали, осумњичени за тешко убиство неколико пута био је привођен и хапшен због напада на чланове уже породице, као и због поседовања наркотика, а боравио је и у специјализованим психијатријским установама. Њему је након хапшења одређено задржавање од 48 сати које истиче у понедељак ујутру, а на терет му се ставља кривично дело тешко убиство.

Илија је јуче по подне пред тужиоцем саслушан. Он је по службеној дужности имао браниоца. Бранио се ћутањем и њему је продужен притвор до 30 дана.

 

Према нашим сазнањима, изразио је жељу да га брани чачански адвокат Иван Чвркић.

– Сутра ћу га посетити у притвору и након тога ћу одлучити да ли ћу га бранити – рекао нам је Чвркић.

ПОМОЋ СТИГЛА ИЗ БЕОГРАДА
Према нашим сазнањима, припадници Сектора унутрашње контроле из Београда бораве у Полицијској управи у Чачку, а поводом случаја троструког убиства у Кулиновцима. Наиме, службеници овог сектора испитују све везано за околности стравичног догађаја који је узнемирио јавност у граду на Морави, укључујући и поступање полиције у случајевима када је осумњичени Илија пријављиван за породично насиље.

МОТИВ ТАЈНА
МОТИВ овог монструозног убиства још није познат. Из истраге нисмо успели ништа да сазнамо. Претпоставка је само да је Илија у тренутку злочина био под дејством наркотика.

 

 

 

Извор  Новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.