Ово је моја нана правила од сремуша који је на ангро дека доносио са разних планина.
Сезона је сремуша, а он је толико нежан, па не можете баш дуго да га чувате у свежем стању. Ово вам је феноменална и преукусна алтернатива, која вам савршено легне уз месо и разне сиреве.
Састојци:
неколико веза сремуша
јабуково сирће (домаће, по могућству)
алкохолно сирће
со
бибер у зрну
Припрема:
Оперите сремуш, а онда ређајте по неколико листића један на други, заролајте и ређајте у теглу. Дооообро сабијте. Када теглу напуните, прелијте мешавином сирћета (1:1), соли и бибера.
Стрпите се десетак дана да се укисели.
Пише Исидора Смиљковић, ауторка блога њњњ.кокодбаке.рс
Исидорини рецепти освајају својом једноставношћу и топлим причама које прате свако њено јело. Њени рецепти ће вас насмејати, подсетити на нека стара и безбрижна времена, а понекад и растужити.
У сваком случају ћете се добро забавити пратећи њен блог. Креативности јој не мањка, па ћете на блогу пронаћи и ауторске рецепте, углавном од намирница које већ имате код куће.
Извор Данас.рс