недеља, 14 априла

Сремуш у тегли

Ово је моја нана правила од сремуша који је на ангро дека доносио са разних планина.

Sremuš u tegli 1

Сезона је сремуша, а он је толико нежан, па не можете баш дуго да га чувате у свежем стању. Ово вам је феноменална и преукусна алтернатива, која вам савршено легне уз месо и разне сиреве.

Састојци:

неколико веза сремуша
јабуково сирће (домаће, по могућству)
алкохолно сирће
со
бибер у зрну

Припрема:

Оперите сремуш, а онда ређајте по неколико листића један на други, заролајте и ређајте у теглу. Дооообро сабијте. Када теглу напуните, прелијте мешавином сирћета (1:1), соли и бибера.

Стрпите се десетак дана да се укисели.

Пише Исидора Смиљковић, ауторка блога њњњ.кокодбаке.рс

Исидорини рецепти освајају својом једноставношћу и топлим причама које прате свако њено јело. Њени рецепти ће вас насмејати, подсетити на нека стара и безбрижна времена, а понекад и растужити.

У сваком случају ћете се добро забавити пратећи њен блог. Креативности јој не мањка, па ћете на блогу пронаћи и ауторске рецепте, углавном од намирница које већ имате код куће.

 

Извор Данас.рс

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.