петак, 19 априла

Промотивно – еколошком шетњом извиђачи из ОИ “Јосиф Панчић” указују на еколошке проблеме у својој заједници

OI Josif Pancic

Извиђачи из целе Србије, али и преставници невладиних организација и сви заинтересовани грађани окупиће се на 23. Промотивно- еколошкој шетњи „Стазама академика Јосифа Панчића“ у Јелашници од 15. до 17. априла.
Око 150 учесника прошетаће кружном стазом од Јелашнице преко Нишке Бање до Радикине Баре, Коритника и назад до центра Нишке Бање, где ће уз паузу имати и занимљиве еколошке радионице и еко квиз.

Радионице ће бити окренуте темама очувања животне средине и еколошким проблемима, са циљем подизања свести људи о значају очувања планете Земље, а уз шетњу планирано је успутно сакупљање отпада на које наиђемо.

„Идеја шетње је скренемо пажњу на очување природе, која нам све више наговештава да је њено очување неопходно. У дворишту школе Ђура Јакшић у Јелашници, одакле крећемо шетњу, биће постављен пулт за сакупљање електронског отпада и овим путем позивамо људе који имају било какав отпад ове врсте да, дођу, донесу и подрже нас у намери да сачувамо нашу планету“ објашњава начелница шетње Ана Стајковић.

Сви заитересовани грађани и грађанке могу се придружити нашој шетњи у суботу, 16. априла доласком до Основне школе ”Ђура Јакшић” у Јелашници у 10 часова, одакле ћемо кренути на стазу ка Нишкој Бањи.

Уз симболичну котизацију од 200 динара, грађани ће уз прелепе пејзаже околине Ниша добити извиђачки ручак, обележје акције и дан пун авантуре.

Одред извиђача „Јосиф Панчић“ ову активност организује сваке године средином априла са циљем обележавања Дана планете Земље али и рођења нашег првог председника Српске академије науке и уметности, Јосифа Панчића.

Промотивно – еколошка шетња „Стазама академика Јосифа Панчића“ претходних година организована је у Сићевачкој клисури, Нишкој Бањи, Бојаниним водама. Сваке године се трудимо да локација шетње буде другачија како бисмо свим посетиоцима показали што више различитих природних лепота Ниша.

 

 

 

Извор Наисусинфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.