субота, 20 јула

Постављен први рецикломат у Нишу

reciklomat

На нишавском кеју данас је постављен први рецикломат, који ће имати за циљ прикупљање свих врста рециклажног отпада, како би се утицало на побољшање хигијене града.
Прикупљањем 100.000 јединица рециклажног отпада, стиче се право на бесплатан концерт који ће се одржати у Нишу, након спроведене анкете о жељама када су у питању извођачи.

Рецикломат ће бити под видео наџором, а уколико се отпад прикупља овим путем темпом као што се то чини у Крагујевцу и Београду, где су до сада постојали овакви апарати, концерт би се могао очекивати за око два месеца, навела је Виолета Белановић Кокир, генерална директорка Секопака, фирме која је конструисала рецикломат.

Рецикломат је постављен захваљујући сарадњи Секопака, ЈКП Медијана, удружења младих КОМ 018 и Града.

„Млади ће амбалажне флашице и сав тај отпад који остављају иза себе да убацују у рецикломат и рециклирати, а као награду добиће концерт у сарадњи са невладином организацијом КОМ 018, која ће препознати шта је њихов приоритет ако буду учестовали у овој кампањи ради очувања животне средине“, казала је Душица Давидовић, заменица градоначелнице .

Виолета Белановић Кокир, генерална директорка Секопак- а истакла је да је овај вид сакупљања отпада ова компанија први пут започела у Крагујевцу пре годину дана са постављањем првог рецикломата, затим у Београду и Нишу. Како наводи, до сада је прикупљено преко три милиона јединица амбалажног отпада. Према досадашњим искуствима у сакупљању амбалажног отпада кроз рецикломате, Нишлије би концерт могле да очекују за два месеца, што подразумева да ће бити сакупљено 100. 000 јединица отпада.

 

Извор Наисусинфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.