четвртак, 18 априла

Предствници Града, Електромреже Србије и Брзог Брода заједно до решења. Једини захтев становника да електромрежа уместо наџемним иде поџемним путем

Мештани насеља Брзи Брод у Нишу против су изградње нових водова далековода паралелно са Пусторечком улицом, чија би такозвана зона заштите била на шест метара од легално саграђених стамбених објеката, као и дуж бедема Нишаве, баш уз дечије игралиште, спортске терене, цркву, школу и преко јавних површина. Они су покренули и петицију, којом желе измену плана, односно да електромрежа уместо наџемним путем, иде поџемним.
Пројекат је добио дозволе свих надлежних институција – Министарства за заштиту животне средине, Министарства енергетике, Агенције за енергетику Републике Србије. Већ се почело са његовом реализацијом.

Са захтевима становника Брзог Брода упозната је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је најавила да ће се састати сутра са директорима Електромреже Србије, како би се размотриле могућности да далеководи, предвиђени да буду изграђени у склопу великог државног пројекта, не пролазе преко насеља Брзи Брод услед жалби мештана.

„Сутра у 13 сати ћемо имати велики састанак са људима из Електромреже Србије, с обзиром на то да Електромрежа Србије ради велики државни пројекат постављања далековода преко Ниша, и било је незадовољства у Брзом Броду због тога што далеководи иду преко насеља. Захваљујући правовременој информацији да људи нису задовољни контактирала сам Електромреже Србије и директори ће доћи сутра да видимо на који начин се може изаћи Граду Нишу у сусрет, а да наши људи буду задовољни.”, рекла је градоначелница.

Становници Брзог Брода понављају да ће једини захтев са којим ће изаћи пред представнике Електропривреде Србије да уместо наџемне иде поџемна електро мрежа. Додају да њихов циљ није да стопирају планирани пројекат, већ да надлежни измени пројекат. Понављају да разумеју значај оваквог пројекта за Град Ниш, али ако постоји решење које је мање штетно по здравље људи и животну средину, онда га треба реализовати.

Извор нишкевести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.