недеља, 14 априла

Око соколово: Готова проба од данас креће кажњавање

Период упозоравања је завршен и од данас почиње кажњавање возача које је систем Око соколово “уловио” у непрописном паркирању односно заустављању на нишким улицама.
Камере инсталиране на два аутомобила бележе непрописна паркирања са леве и десне стране улице. Систем их препознаје, фотографише, а слике се затим шаљу у базу у којој се прекршаји разврставају. На дневном нивоу у Нишу се забележи око 1000 прекршаја.

Поред свог основног задужења, систем ће регулисати и плаћање паркирања. Наиме, возила ће на паркинг местима у улицама кроз које пролазе детектовати и возила која су прописно паркирана, али која нису платила паркинг, као и возила која су прекорачила дозвољено време задржавања у зони.

Систем тачно бележи прекршај и фотографише, а наредни софтвер проналази власника аутомобила. Запис у електронској форми доставља Пошти Србије, која исти штампа и доставља доказ о прекршају на кућну адресу власника!

Уколико власник возила није тај који је начинио прекршај, потребно је да се у року од 8 дана изјасни о томе ко је управљао возилом у моменту када је прекршај забележен.

Извор наиссуцинфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.