петак, 19 априла

НОВА ОПЦИЈА стиже ускоро на СВЕ ТЕЛЕФОНЕ: Два броја на једној СИМ картици!

Гугл је патентирао нови систем који омогућава коришћење два броја различитих оператера на једној СИМ картици, и који ће највероватније добити своју премијеру са Андроид 13 оперативним системом.

Сви знамо шта су СИМ картице и користимо их већ више од 20 година, без намере да се ту нешто много промени у годинама пред нама. еСИМ је нова генерација електронских СИМ картица које долазе са новим телефонима и које омогућавају коришћење броја телефона без физичке СИМ картице. Гоогле је отишао корак даље.

МЕП технологија

Нови патент који је Гоогле недавно регистровао зове се МЕП и обухвата неколико активних СИМ профила на једној еСИМ картици. Проблем са еСИМ картицом је исти као и са класичном СИМ картицом, ви можете имати више профила, али можете користити само један у сваком тренутку.

Са МЕП технологијом једна еСИМ картица може истовремено да комуницира са два различита оператера у исто време, елиминишући тако потребу за две еСИМ картице, комбинацију две нано СИМ и еСИМ и нано СИМ картицом како бисте користили два броја на свом телефону.

sim kartica

Елиминација другог СИМ слота, па чак и примарног ослобађа простор унутар кућишта за друге компоненте попут мицроСД картице или батерије, што је посебно битно код носивих уређаја као што су паметни сатови.

Иако је Гоогле патентирао нову технологију, то не значи да ће она остати резервисана само за Андроид телефоне, већ ћемо је у будућности можда видети и на иОС уређајима. Да ли ће стићи на Андроид 13, то не можемо да вам кажемо са сигурношћу, али када саберемо све предности које доноси, дефинитивно је нећемо чекати предуго.

 

 

Извор  Србија Данас

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.