петак, 19 априла

Нишка Кардиологија из новог Клиничког враћена у стару зграду

Пацијенти са кардиолошким проблемима који су до сада прегледе и лечење обављали у новом делу Клиничког центра, надаље ће то радити у старој згради интерних клиника Универзитетског клиничког центра, где је нишка Кардиологија званично пребачена. На отварању је нови Клинички центар представљен као најмодернија здравствена установа где ће све бити на једном месту.

Clinical Centre Niš.jpg

Пет година касније број клиника које су ту смештене се не повећава, већ смањује. Пацијентима више неће ту бити на располагању Клиника за кардиологију, а разлог је, како објашњавају, што се интервентна кардиологија и кардиоваскуарна хирургија одувек налазе у старој згради, па се и они опет селе на старо место.

Неопходно је да кардиолошки пацијенти буду у згради где је Интервентна кардиологија, где се између осталог ради и уградња стентова, јер у случају да је потребно пацијента не морамо превозити из новог у стари део, јер ће свакако сада бити све у истој згради – кажу из УКЦ-а.

Овом изменом, како наводе, кардиолошки пацијенти имаће најекспедитивнију здравствену помоћ, с обзиром на то да су клинике које се баве лечењем пацијената са болестима срца налазе једна уз другу, чиме се време указивања помоћи своди на минимум, што је у кардиологији од пресудног значаја.

На питање да ли је постојала могућност да се клинике неопходе кардиолошким пацијентима пребаце у нову зграду која је представљена као најсавременија, кажу да то за сада није разматрано и да је овакав начин најбржи и најефикацнији за пацијенте.

О локацијским изменама Клинике за кардиоваскуларне болести УКЦ наводе, обавештене су све здравствене установе које гравитирају УКЦ Ниш.

 

 

 

Извор Јужневести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.