недеља, 14 априла

Италијански филмови под звездама, 16-18. август

Млади амбасадори и Италијански институт за културу вас позивају да испратите циклус филмова „Италијански филмови под звездама“ који ће се одржати од 16. до 18. августа од 21х у башти кафића Лабееринт у Нишу.

На програму ће бити три филма:

  1. август у 21.00 Предузетник / Л’индустриале

Четрдесетогодишњи инжењер Никола Рањери, власник фабрике која је на корак од банкрота, не може више да добије кредит у банци како би побољшао финансијску ситуацију. Док је обећање удруживања са једном немачком фирмом која би могла да спаси фабрику све неизвесније, због тврдоглавости и поноса одбија финансијску помоћ богате таште која би могла да га спаси. Италија која је приказана у овом филму је Италија велике економске кризе последњих година, земља предузетника под банкротом. Док радници показују разумљиву забринутост за своју будућност, супруга Лаура је све удаљенија. Индустријалац тако почиње да сумња у њену верност и креће да прати сваки њен корак.

  1. август у 21х Хотел „Меина“ / Хотел Меина

Како ће Немци реаговати на примирје од 8. септембра 1943. године, због којег их Италија издаје и стаје на страну савезничких снага? Ово су узнемирујућа питања која себи поставља група од 16 италијанско-грчких Јевреја евакуисаних у хотелу Меина.

  1. август у 21х Патов нестанак / Ла сцомпарса ди Патò

Заснована на историјском роману Андреа Камилерија “Нестанак Патоа” прича је смештена у Вигати, граду који фанови детектива Монталбана добро познају… али година је 1890. Два детектива истражују нестанак Антониа Патоа.

Сви филмови су са српским титлом и улаз је слободан! Пројекције филмова се организују у оквиру пројекта „Летњи биоскоп за све“ који Млади амбасадори реализују уз подршку Града Ниша.

Извор градскипортал018.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.