четвртак, 18 априла

ГОГИЋ ПОГИНУО, ЉАЈИЋ ПОВРЕЂЕН: Трагедија код Ражња, несрећа функционера социјалдемократске партије Србије

РАСИМ Љајић, председник Социјалдемократске партије Србије, тешко је повређен у саобраћајној несрећи која се догодила јуче ујутро, на ауто-путу Београд – Ниш, код места Ражањ, док је његов сапутник Бранко Гогић (45), директор ЈП „Емисиона техника“ и високи функционер странке, председник Извршног одбора, погинуо на месту.

ГОГИЋ ПОГИНУО, ЉАЈИЋ ПОВРЕЂЕН: Трагедија код Ражња, несрећа функционера социјалдемократске партије Србије

Аутомобил „шкода суперб“, којим је упраљвао Гогић, из још неутврђених разлога, изненада је, нешто после 9 часова, почео да „таласа“ по путу“. Онда је аутомобил пробио банкину и слетео на зелену површину испод ауто-пута и, после скоро 100 метара „лета“, преврнуо се на кров.

Од задобијених повреда, упркос напорима полиције и ватрогасаца који су морали да секу лим и свим силама се трудили, заједно са колегама из Хитне помоћи, да повређене извуку из возила, Гогић је на лицу места преминуо.

Расим Љајић, који се налазио у возилу, превезен је убрзо у Клинички центар у Нишу и, према првим налазима лекара, није животно угрожен. Иако, како кажу у УКЦ Ниш, има озбиљне повреде грудног коша, лидер СДПС је стабилно и у свесном стању.

– Љајић је око 10.15 примљен у УКЦ Ниш са тешким повредама – рекао је Зоран Перишић, директор Универзитетског клиничког центра. – Има прелом три ребра, засада без повреде плућног крила. Има и прелом бочних наставака, пршљанских тела у лумбалном делу кичме, без оштећења спиналног канала. Има прелом бочних маса вратног другог пршљанског тела, без оштећења спиналног канала. И има прелом лопатичне кости.

Према речима др Перишића, председник Социјалдемократске партије Србије налази су А1 шоку Клинике за анестезију.

– Оно што је добро јесте да је његово опште стање прихватљиво – рекао је др Перишић.

– Стабилно је, доброг притиска, свестан. Испоставило се да на почетку дијагностике његово стање не захтева интервенцију, тако да на миру спроводимо дијагностику.

Како је истакао, „Љајићево стабилно стање наговештава да ће након удеса он проћи добро“. Др Перишић је додао и да га је позвао председник Србије Александар Вучић да пита како је повређени и наложио да се ангажују све екипе.

 

Иначе, на месту удеса од јуче изјутра биле су ангажоване бројне полицијске и ватрогасне екипе. Увиђај на овом делу пута трајао је више сати, али није било неког озбиљнијег и дужег застоја у саобраћају. Истрага ће показати шта је стварни узрок ове саобраћајне несреће, али према првим незваничним информацијама, сумња се да је несрећи могао да „кумује“ влажан коловоз односно смањена видљивост услед кише која је јуче ујутро падала у том делу Србије.

Расим Љајић и Бранко Гогић, осим што су били страначке колеге и добри пријатељи, често су путовали заједно. Јуче су се њих двојица Гогићевим приватним аутомобилом запутили у Турску.

 

Настрадали Бранко Гогић рођен је 15. априла 1977. у Смедереву. У Београду је дипломирао економију, а затим завршио и мастер студије на смеру Економска дипломатија. Од марта 1999. био је запослен у Министарству спољних послова где је радио у Дирекцији за имовинско-правне и финансијске послове министарства, а затим у генералним конзулатима и амбасадама Републике Србије у Ријеци, Загребу и Бечу.

Од јануара 2009. радио је у Дипломатском протоколу. Као консултант, радио је на многобројним пројектима широм Србије. Члан је СДП-а од њеног оснивања, 2009, народни посланик у сазиву 2012-2014. године. Годину дана је радио као координатор СДП Србије, након чега је изабран на место председника Извршног одбора. Смрт га је затекла на месту директора ЈП „Емисона техника“.

Књига жалости
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА партија Србије саопштила је да јучерашња трагедија представља тежак дан за партију, дан туге и велике жалости:

– Наше мисли су са породицом Бранка Гогића, који је целу своју каријеру и друштвени ангажман посветио раду у најбољем интересу Србије и њених институција и грађана.

Обавештавамо јавност и све заинтересоване да ће у понедељак, од 9 часова, бити отворена књига жалости у просторијама странке у Дечанској 1 у Београду.

О времену и месту комеморације и сахране, јавност ће накнадно бити обавештена.

СУПРУГА ТВ ВОДИТЕЉКА
БРАНКО Гогић је иза себе оставио ћерку и супругу Наду Гогић, познату водитељку, која је донедавно радила на РТС.

Иначе, Бранко је пре неколико година доживео тешку саобраћајну несрећу, али тада је прошао без последица.

Министарка Матић: Не сећа се
ТАТЈАНА Матић, министарка трговине, туризма и телекомуникација и потпредседница СДП, посетила је јуче Љајића у болници.

– Разговарали смо у болници, питао ме је како сам, шта има ново… Он се не сећа како је дошло до несреће. Господин Љајић је стабилно, свестан је и добро се осећа. Надамо се да ће се брзо опоравити.

 

 

Извор  Новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.