субота, 20 јула

Галету Керберу додељено признање национални естрадно – музички уметник Србије

Признање које је Горан Шепа Гале примио у Београду 22. марта сматра се највећим које музички уметник у Србији може да добије. Када су га организатори позвали да му саопште да је један од овогодишњих добитника био је изненађен јер није знао ни да је предложен.

Признање је фронтмену Кербера свечано уручено у Комбанк дворани у Београду 22. марта.

Јавности је мало познато да је Гале је у претходним годинама већ добио признања истакнути уметник (2012.) и за животно дело (2020.) Разлог је тај што о наградама нерадо говори.

Ово до сада јесте највеће признање које је добио за свој уметнички рад.

Плакета се додељује за свеобухватан изузетан допринос забавној музици, а статус који је Гале овим признањем добио је национални естрадно-музички уметник Србије.

„То је статусна награда са којом некада у животу, када дођем до пензије, могу да аплицирам за националну пензију“, објашњава Гале.

Исто признање је ове године добио још један Нишлија, легендарни певач народне музике Драгослав Михајловић Канаринац.

„Знам да је Канаринац конкурисао за то признање, јер сам му прошле године помагао да конкурише, али ко је мене предложио заиста не знам. Утолико сам више био изненађен. Такве награде су ми занимљиве јер су неочекиване, нису лобиране. Зову ме, а не знам зашто“, каже уз осмех.

Гале је и председник удружења музичара, Музичког центра Ниш, које ради у оквиру Савеза естрадних уметника Србије, тако да је са те позиције помогао Канаринцу око конкурса. Додаје и да је Канаринац сасвим заслужено добио ово признање, јер је у народној музици оставио дубок траг.

 

 

 

 

Извор    Нишке Вести

 

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.