недеља, 14 априла

Србија на првом месту у билансу медаља на ЕП у стрељаштву

Србија је завршила на првом месту у билансу медаља на Европском првенству у стрељаштву, које је одржано у норвешком Хамару.

Србија је освојила пет медаља на Европском првенству у Норвешкој и прва је листи по укупном броју одличја.

Женска екипа освојила злато пиштољем

Медаље за Србију на 51. првенству Европе ваздушним оружјем у олимпијским дисциплинама у сениорској конкуренцији освојили су – златне: Теодора Вукојевић (пушка), женска екипа пиштољем; сребрне: Зорана Аруновић (пиштољ), микс пушком (Андреа Арсовић/Лазар Kовачевић); бронза: микс пиштољем (Зорана Аруновић/Дамир Микец).

На програму је било десет дисциплина, до победничког постоља дошли су стрелци из 17 земаља, а Србија је на првом месту у билансу одличја.

Друго место припада Немачкој, са три медаље (2,0,1), а ниједна друга земља није стигла до више од једне титуле.

Спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић рекао је да је задовољан учинком на ЕП.

„После врло доброг наступа на Светском купу у Kаиру, наши стрелци су одржали висок ниво форме и иза нас је изузетно успешно Европско првенство“, поручио је Марковић.

Шампионат у Хамару су, кад је о српском тиму реч, са четири медаље отворили јуниори, а потом су сениори на ниску додали пет одличја.

„Јуниори су премашили очекивања, а од сениора се увек очекују медаље, како у олимпијским дисциплинама, тако и у екипним такмичењима, али често нијансе одлучују да ли ће до одличја доћи. Задовољни смо, пред нама су нови изазови, ускоро нас очекује Светски куп у Бразилу, а пик сезоне је у августу и у октобру, када ће бити одржано Европско првенство малим калибром, па потом и Светски шампионат у свим дисциплинама. На тим такмичењима ће се делити прве олимпијске квоте. Та два првенства су нам главни циљ за 2022. годину“, поручио је Марковић.

 

 

Извор     РТС

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.