петак, 19 априла

Визиторски центар код Церјанске пећине спреман за туристе

После успешне контроле Пројекта „Инцреасинг тхе тоурист информатион сервицес ин тхе ЦБЦ регион”, од стране Интеррег ИПА ЦБЦ Бугарска – Србија, Заједничког секретаријата Ниш и у складу са правилима ИНТЕРРЕГ – ИПА програма прекограничне сарадње, Визиторски центар код Церјанске пећине спреман је да прими прве туристе, љубитеље природе и авантуристе, саопштено је на сајту града.

Овим, успешно завршеним пројектом, Туристичка организација Ниш у сарадњи са Дирекцијом за изградњу града као управљачем Церјанске пећине и туристичком агенцијом Натуре травел оффице, специјализованом за авантуристички туризам, најављују обележавање почетка летње сезоне активности у природи.

Церјанска пећина је богата накитом, а њени хелактити представљају посебну врсту пећинског накита. Завод за заштиту природе прогласио је Церјанску пећину, која још увек није до краја истражена, 1998. године за природно добро прве категорије.

Ово је још један велики корак како би се лепоте пећине, која се налази на само 14 километара од Ниша код села Церје, учинила доступним посетиоцима.

Град Ниш је реконструисао пут од Горње Топонице до Миљковца. У наредном периоду биће реконструисан и пут од Миљковца до Церја.

 

 

Извор      Нишке Вести

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.