четвртак, 18 априла

Бесплатна припрема за упис у специјализована одељења

Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ у наредну школску годину поред три специјализована одељења за талентоване ученике, уписују и три одељења друштвено-језичког и два природно-математичког смера. Пријављивање за пријемне испите за специјализована одељења почињу данас и трајаће до 8. априла.

Мали матуранти се за упис у ова одељења могу пријавити, од 4. до 7. априла, преко Портала њњњ.мојасредњаскола.гов.рс а 7. и 8. априла непосредно у школи. Полагање пријемних испита за специјализована одељења је од 14. до 21. маја.

Бесплатна припремна настава за полагање пријемних испита, као и консултације са професорима, биће изведене у априлу и почетком маја.

За оне који воле језике, а посебно енглески језик избор може бити филолошко одељење, живи језици – енглески језик. За упис у ово одељење полаже се пријемни испит из енглеског језика и српског језика и књижевности . Припремна настава за заинтересоване ученике из српског језика и књижевности биће од 8. до 14. априла, док је припремна настава из енглеског језика планирана од 15. до 21. априла.

Основци који воле историју и географију и можда већ размишљају да се у будућности баве неком од друштвено хуманистичких наука могу да конкуришу за упис у географско-историјско одељење. За упис у ово одељење полаже се пријемни испит из историје и/или географије. Припремна настава трајаће од 15. до 21. априла из историје, а од 3. до 7. маја из географије.

Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ уписује и двадесеторо ученика у ново, специјализовано одељење за сценску и аудио-визуелну уметност, које је отворено ове школске године. Креативност и таленат ученици ће нарочито развијати на часовима специјализованих предмета, као што су сценске уметности и аудио-визуелне уметности. Ови предмети се састоје из великог броја практичних вежби на којима ће усавршавати своје уметничке вештине које ће касније користити током даљег школовања и каријере.

За пријемни испит полаже се један тест – тест опште информисаности са питањима из српског језика и књижевности, историје, ликовне и музичке културе. Припремна настава у Гимназији организована је од 8. до 14. априла из српског језика и књижевности, припрема из историје трајаће од 15. до 21. априла, из ликовне културе 5. и 6. маја, а 9. и 11. маја из музичке културе.

Пријемни испит за филолошко одељење одржаће се 14. и 15. маја, за сценско и аудиовизуелно 14. маја, а за геограафско-историјско одељење 21. маја.

Заинтересовани ученици све детаље могу наћи и на сајту школе њњњ.сремац.еду.рс

 

 

Извор  Нишке Вести

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.