субота, 20 јула

Жену са ових 12 особина никада немојте да пустите

Права и дуготрајна љубав није нешто што се може одглумити, али ни прикрити. Открива се у њеном погледу, начину на који вас додирује, брине, саветује. А кад једном то осетите, знате да је у питању права ствар.

FOTO: Shutterstock

1. Привлачна је

Није поанта у пропорцијама 90-60-90, јер је опште познато да је лепота у очима посматрача, а људи који су нам драги су нам инстинктивно и лепши. Ипак, ако за партнерку не сматрате да је лепа, то би могло донети проблема у будућности – после неколико година и проласка почетне страсти вашу пажњу би могле да заокупе друге жене и оно што не можете да имате, па је физичка компонентна и привлачност заиста нужна за однос.

2. Зна шта жели

Сваки човек мора имати своју покретачку енергију, неки циљ који га тера напред, а мења се кроз животна раздобља и ситуације. Жена која зна шта жели право је благо које треба да се цени, јер је то показатељ независности, изграђене личности и свега оног што је нужно да би била зрела, а као таква и добар животни партнер.

3. Женствена је колико и снажна

У односу је веома важно да жена зна да каже ако јој нешто не одговара, јер су ствари које се „гутају“ и трпе мине на које ћете нужно налетети. Такође, жене са снажним ставовима и мишљењима неко су кога ћете увек поштовати. Поштовање је битна ставка у љубави, а уз то ако је храбра као лавица и у томе женствена, онда је то права жена за вас.

4. Зна да се опусти и забави

Живот је понекад тежак, а понекад напросто монотон и предвидљив. Ако вам неко у самом почетку односа није занимљив или вас не може изненадити, мале су шансе да ће то чинити цели живот. Партнерка која је луцкаста и не боји се да буде забавна је животни партнер који ће вас знати насмејати, с киме ћете моћи бити спонтани…

5. Отвореног је срца

Имати партнерку која у јавности блиста у средишту пажње и с којом сви нађу неку тему за разговор је пун погодак сваком мушкарцу. Студија Универзитета Вестминстер показује да се особе отвореног срца које деле личне податке сматрају посебно привлачнима. Аутори студије чак кажу да је тај квалите толико важан да ће људи физички изглед људи отвореног срца оценити као згоднији или лепши.

6. Паметнија је од вас

То не мора нужно значити да има већи коефицијент интелигенције од вас, већ да оуопштено сматрате како је она паметна, а на неким подручјима мудрија и зрелија. Фактор дивљења снажно је повезан и с тиме колико ценимо некога у љубави, односно с поштовањем које у старту имамо. Такође, треба вам неко ко ће вас водити у тренуцима слабости и рањивости.

7. Спремна је на договор

Људи имају тенденцију бити тврдоглави, а то су у једнакој мери мушкарци и жене. Волимо и навикли смо да су ствари онакве какве желимо док смо сами, но у вези се то све мења – људи се морају прилагођавати једни другима. Ако желите да имате стабилан и срећан однос, осим вашег труда потребна вам је и жена која је вољна да разговара, договара се и пристаје на компромис.

8. Саосећајна је и уопштено добра особа

Иако звучи као фраза, препознати некога ко доиста има добро срце није тако тешко како се чини. Таква жена је драга, заболеће је неправда нанесена другима, желеће се бринути и угодити својим ближњима, саосећаће лако и покушаваће да разуме мотиве људи.

9. Искрено вас воли

Ово је далеко најважнија врлина жене коју бисте требали имати крај себе цели живот. Права и дуготрајна љубав није нешто што се може одглумити, али ни прикрити. Открива се у њеном погледу, начину на који вас додирује, брине, саветује. Бусинесс Инсидер пише да су мушкарци по правилу у љубави мало егоистичнији јер је код жена биолошки развијенија та брижна страна, па они које је жена барем једном у животу тако истински волела – то и добро знају.

10. Њена близина вас опушта

Овај осећај је нешто што се тешко може описати речима, то је нешто као осећај након што сте дошли кући након далеког пута, мириса омиљеног јела који вам је спремила мама. Друге жене могу бити привлачне, но тек с реткима ћете добити такав јединствен осећај припадности и спонтаности.

11. Прво вам је пријатељ

Жена која има 20 најбољих пријатељица је она која зависи од туђег мишљења и не зна да буде самостална, а жена која нема нити једну праву пријатељицу је неко ко то и не зна бити. Управо гледајући жену и њена пријатељства, односно енергију и топлину коју улаже у те односе, можете објективно проценити каква је и каква ће бити према вама у будућности, наравно под условом да вас воли.

12. Подржава ваше циљеве и следи своје

Дуго су научници покушавали доказати да се мушкарци радије жене слабим женама. Цхристине Ц. Њхелан у својој књизи „Зашто се паметни мушкарци жене паметним женама“ темељно разоткрива овај мит и статистичким подацима доказује да се успешне, добро образоване жене које добро зарађују не удају ређе од осталих. И запамтите: снажна жена уз вас ће вас мотивисати и неће зависити од вас. Не треба да се бринете о њој и неће јој требати ваша стална потврда.

 

Извор данас.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.