субота, 20 јула

Због сумње да је лажним уговорима стекао стан и издавао магацин у Нишу ухапшен 52-годишњак

Једна особа је ухапшена јер се сумња да се још 2008. године лажним уговорима о купопродаји уселила у стан у Београду, као и да је 90-их година на исти начин издавала магацин у Нишу и противправно стекла око 1,6 милиона динара.

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег тужилаштва у Нишу ухапшен је 52-годишњи С.С, одговорно лице „Пресидент Традинг анд Цонсултинг“, Инц Њилмингтон, „СДС Инеџ-пром“, „Центаур СМ“, „Гео Центаур“, а терети се да је извршио кривична дела противправно усељење, фалсификовање исправе и прање новца.

Сумња се да је набавио и употребио лажни уговор о купопродаји од 2008. године, који је наводно закључен између продавца ПД „Електростопанство Скопје – РО Електромонтажа Охрид”- представништво у Београду и купца ПД „Пресидент Традинг анд Цонсултинг“, Инц Њилмингтон, за купопродају 4/5 стана у Београду, што није одговарало истини након чега се неовлашћено уселио у наведени стан. Као одговорно лице „Пресидент Традинг анд Цонсултинг“ сумња се да је извршио продају 4/5 тог стана физичком лицу за износ од 18.831.922 динара, након чега је са рачуна привредног друштва извршио пренос наведеног новца физичким и правним лицима у намери да се прикрије и лажно прикаже незаконито порекло имовине – пише у саопштењу.

Додају и да је осумњичени набавио и употребио лажни уговор о купопродаји из 1992. године, који је наводно закључен између предузећа „Беобагат“ из Београда и „СДС Инеџ-пром“ из Ниша за купопродају магацинског простора у Нишу.

Што није одговарало истини и издавао га је преко привредног друштва „Институт за геодезију и грађевинарство” привредном друштву „Смитран Траде“. Како се сумња, на име наплаћене закупнине противправно је стекао 1.633.805 динара – наводи се у саопштењу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

 

Извор   Јужне Вести

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.