четвртак, 18 априла

Војни шарпланинци освојили седам награда на регионалном такмичењу

Центар за обуку паса Војске Србије богатији је за седам признања која су службени пси ове јединице освојили на 30. Међународној кинолошкој манифестацији „ЦАЦИБ Ниш 2022“ и на 18. „Калча купу“, одржаним у Нишу, саопштило је министарство одбране.

Vojni šarplaninci osvojili sedam nagrada na regionalnom takmičenju 1

Како су навели, реч је о престижним међународним манифестацијама, на којима се у десет категорија осим паса из Републике Србије, ове године такмичило још око 600 паса из Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе.

“Службени пси Војске Србије су овом приликом освојили седам пехара на надметању шарпланинаца у појединачној конкуренцији и плакету ‘Пуковник др Слободан Теодосић’, која се од ове године, у част некадашњег команданта Центра за обуку паса и оснивача нишке кинолошке организације, додељује у категорији за најбољи пар шарпланинаца”, наводе у министарству.

Према њиховим речима, Центар за обуку паса је намењен за дресуру, здравствено збрињавање, узгој и репродукцију паса, обуку и усавршавање кадра ветеринарске службе, а одлични резултати и признања која Центар остварује на међународним такмичењима говоре о квалитету рада у овој јединици Команде за обуку.

Извор данас.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.