субота, 20 јула

УКРАЈИНЦИ ОДБИЛИ РУСКУ ПОНУДУ: Ништа од повлачења из Мариупоља, борбе се настављају

УКРАЈИНА је рано јутрос одбила позив Русије да преда лучки град Мариупољ, у којем су опкољени борци украјинске војске и припадници батаљона територијалне одбране.

УКРАЈИНЦИ ОДБИЛИ РУСКУ ПОНУДУ: Ништа од повлачења из Мариупоља, борбе се настављају

Генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националног центра за контролу одбране Руске Федерације, позвао је јуче јединице Оружаних снага Украјине и батаљоне територијалне одбране, као и стране плаћенике, да прекину непријатељства, положе оружје и дуж хуманитарних коридора пређу на територију коју контролише Кијев.

– Истовремено, свима који су положили оружје гарантован је безбедан излазак из Мариупоља и очување живота – рекао је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националног центра за контролу одбране Руске Федерације.

 

Заменица премијера Украјине Ирина Верешчук рекла је јутрос да „нема говора о предаји“ и да је руска страна већ обавештена о томе.

– Не може се разговарати о било каквој предаји, полагању оружја. Уместо што губите време на осам страна писма, отворите хуманитарне коридоре – поручила је Верешчук.

Овај предлог о изласку украјинских снага је требало да буде реализован од 10.00 до 12.00 по локалном времену, а након тога је требало да се отворе хуманитарни коридори како би се евакуисали цивили.

– Команданти јединица Доњецке Народне Републике и Оружаних снага Русије биће спремни за такав сценарио и обезбедиће ваш безбедан излазак, али само без наоружања и муниције, у било коју област коју наведете – додао је генерал Мизинцев.
Извор  Новости
Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.