петак, 19 априла

Тешке речи и увреде током дуела Сава Манојловића и Жељка Митровића

Атмосфера ТВ дуела између Сава Манојловића из Крени-промени и власника ТВ Пинк Жељка Митровића у емисији „Прави угао” на РТВ је бурна, а током програма су пале тешке речи и увреде.

Саво Манојловић је на почетку емисије рекао да они инсистирају на поштовању закона, где су, како је рекао, назначени минимални услови да пружалац мора имати информативни, научно-образовни, културно-уметнички, документарни и дечји програм. Манојловић је навео да је Пинк прекршио закон када су добили општу фреквенцију јер нису испоштовали ове услове, преноси портал Нова.рс.

„Национална фреквенција је јавно добро, али се морају испунити критеријуми“, рекао је Манојловић у емисији „Прави угао“.

Жељко Митровић је негирао да ТВ Пинк мора да има културно-уметнички програм и додао да Пинк није кршио закон.

„Продао си имовину на Косову“
„Ја сам овде да би показао и доказао колико је Саво Манојловић један лажов и преварант… Рекао бих сеоска варалица“, рекао је Митровић. Власник ТВ Пинка се затим обрушио на Манојловића оптужујући га да је „продао имовину у Приштини“, док је он, како је Митровић рекао за себе, бранио мостове у Београду током бомбардовања Србије. Митровић је вређао Манојловића да је „лажов“, а онда је показао папире за које је Митровић навео да представљају уверење Пореске управе о немању пореског дуга. Митровић се ту није зауставио па је Манојловића наставио да вређа да је „Рокфелерова под*узна мува“.

„Ово је једини пример да ми овде стално имамо жељу мањине да влада већином. Када неко добија паре да узнемирава јавност, онда ја то разумем. У овом случају Крени-промени од Рокфелера. Ја не знам да ли је то кривично дело, ово што сада радите је притисак на РЕМ и то је исто као притисак на тужилаштво. Наша петиција је одговор на петицију Манојловића“, додао је власник Пинка.

На Пинку нема културе, ја нисам бесан на Митровића
Саво Манојловић се онда вратио на тему и подсетио је да је РЕМ јасно рекао да Пинк нема културно-уметничког програма.

„Крши се закон, РЕМ је то морао да одузме. ТВ Хепи је добила пола фреквенције па се онда то проширило. Она је добила као дечја телевизија, а она сада тај програм нема ни у назнакама. Једини проблем који имам је кршење закона“, рекао је Манојловић и додао да он „није бесан због увреда Митровића“.

„Ја немам ништа лично против господина Митровића и мени је жао што се он овако понаша. Ја немам проблем нити са ријалитијем нити са било којим гледаоцем који гледа ријалити програм, оно што је проблем јесте брутално приказивање насиља на малим екранима“, појаснио је Манојловић и додао:

„На ТВ Хепи имали смо ситуацију да је приказано на екранима лице које улази са пиштољем и шамара жену. Намеће се матрица насиља. Тамо се догађају кривична дела и Загорка Доловац би морала да реагује, као и РЕМ који је одговоран за ову ситуацију и он ове медије никада не кажњава адекватно. Постоји нешто што се зове ‘пирамида кажњавања’ где се крене са опоменама, па затим новчаним казнама, а након тога иде одузимање фреквенције. Све што се догађа је директна одговорност РЕМ-а.“

Извор н1.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.