недеља, 14 априла

ТАЈНО ПРАЋЕНИ! Шарићева група годину и по дана била на оку полицији, агенти пратили сваки њихов корак! Ево шта су све открили

Хрватски суд је 14. октобра 2020. године дао налог да се на мере стави Петар Ћосић, који је ухапшен као најближи сарадник Пљевљака

Криминална група, ухапшена у међународној акцији у којој су у Србији лисице стављене Дарку Шарићу и његовом адвокату Дејану Лазаревићу, а у Хрватској Петру Ћосићу, била је под тајним наџором полиције годину и по дана!

Како наводи хрватски Јутарњи лист, тамошњи истражитељи су од октобра 2020. године до хапшења 15. априла, пртили сваки корак Петра Ћосића, који је, према сумњама, био главни организатор дела групе која је кокаин шверцовала у прекоокеанским бродовима, у контејнерима са бананама.

Криптовани телефони

  • Жупанијски суд је 14. октобра 2020. дао налог да се Ћосић стави на тајне мере полиције. Од тог дана, па све до хапшења, полиција је будно пратила сваки његов корак. Такође, током тог периода, захваљујући међународно правној помоћи, праћена је и његова телефонска комуникација са сарадницима, која се углавном одвијала преко криптованих телефона, односно преко апликације Скај – објашњавају извори хрватског медија и додаје да је тада откривено да он, како се сумња, комуницира и са Пљевљаком Дарком Шарићем.
<p><em>Hrvatski sud je 14. oktobra 2020. godine dao nalog da se na mere stavi Petar Ćosić, koji je uhapšen kao najbliži saradnik Pljevljaka</em></p>

Истражитељи су, како се наводи у наредби за спровођење истраге у Хрватској, захваљујући дугом и темељном оперативном раду дошли до доказа о томе како је група из Еквадора и Колумбије, преко лука Антверпен у Белгији, Пиреј у Грчкој и Плоче у Хрватској, прошверцовала најмање тону и по „белог праха“. Такође, како наводе, открили су и да су им неке од пошиљки пропале.

  • Тако су хрватски истражитељи, наводно, открили и да је група 2020. претрпела две велике заплене – једну у луци Пиреј када је грчка полиција у бананама на броду „Лица Маерск“ запленила око 72 килограма кокаина, а другу у магацину у једном загребачком предузећу, када су 60 килограма кокаина покушали да извуку из банана које су из луке већ отпремљене у предузеће које их је наручило – објашњава извор.

Залутала дрога

И почетком прошле године, како је навело хрватско тужилаштво, криминална група остала је без још 430 килограма дроге.

  • Добили су дојаву да је на једном броду у луци Ријека у товару банана допловило 430 килограма кокаина. Они су се организовали да покушају да га извуку, међутим, акција им је пропала. Када је Ћосић схватио да превише људи зна да је 430 килограма залуталог кокаина у луци Ријека, одсутали су од акције извлачења дроге – наводи се у документима хрватског тужилаштва.

Током праћења групе, откривено је и да су преко Скаја договарали ликвидацију Милана Миловца у Еквадору, који је важио за Шарићеву десну руку. Наводно, повод за његово убиство било је то што се Миловац, како су међусобно комуницирали, „отео контроли“.

darko šarić i milan milovac

„Пробили“ Скај

Свет шверцера као у филмовима

Истражитељи су захваљујући „пробоју“ у апликацију Скај отркили невероватан свет шверцера кокаина, као у филмовима.

  • Кријумчарили су у контејнерима тоне кокаина из Јужне Америке у Европу. Муку мучили с јужноамеричким добављачима за које су сумњали да су их стално поткрадали и то у послу у којему се због „мањка на благајни“ губи глава. Како би утврдили ко краде кокаин из пошиљки, организовали су и полиграфска тестирања за своје сараднике – навео је извор Јутарњег листа.

Заплењене пошиљке

џ 72 кг кокаина у луци Пиреј

џ 60 кг кокаина у Плочама

џ 430 кг кокаина у луци Ријека

Извор Курир.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.