субота, 20 јула

Студенти Правног факултета у Нишу добитници првог места на такмичењу

У Апелационом суду у Нишу, 21. и 22. маја одржано је 16. по реду Моот Цоурт такмичење у организацији Шведске невладине организације ,,Цивиле Ригхтс Дефендерс”.

На такмичењу у примени Европске Конвенције о људским правима пред симулованим Европским Судом учествовале су екипе из Албаније, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Србије.

Симуловани суд су чинили врсни и еминентни правници из споменутих држава и то проф. др Цирил Рибичич, члан Венецијанске Комисије, Маргарита Цаца Николовска некадашњи судија Европског Суда за људска права, Боса Ненадић, некадашња председница Уставног Суда Србије, Славољуб Царић, некадашњи Српски агент испред Европског Суда за људска права, проф. др Младен Вукчевић, некадашњи председник Уставног суда Црне Горе, Дамир Јурас, председник Дисциплинског Суда у Хрватској, Ненад Вујић, председник правосудне академије у Србији, Јетон Шасивари, професор, Хемали Саити, члан Вровног суда Северне Македоније и Хариса Бачвић, Агентица Босне и Херцеговине испред Европског Суда за људска права.

Овогодишње такмичење освојила је Екипа из Ниша и освојила пут у Стразбур где ће се пред правим Европским Судом за људска права такмичити са победником Нордијског такмичења са истом тематиком. У Нишкој екипи су учествовали: Наталија Манојловић, Сања Милић, Дејана Ристић, Душица Лазић, Марија Ранђеловић и Павле Поповић, а за такмичење су их припремали доц. др Иван Илић, Ана Здравковић и Марко Недељковић.

Извор градскипортал018.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.