четвртак, 18 априла

Спрски Тајланд или Дунавски Малдиви! Срби одлепили за овим острвом: Изгледа као прави егзотични рај

Српско Koh Chang (Kо-Чанг) острво се налази надомак Сремских Kарловаца, до њега се иде чамцем, а како крочите на пешчану плажицу имате утисак као да сте отишли у неку егзотичну земљу.

Ово острво локалци зову још и Мајмунско или Kарловачко острво, али и Дунавски Малдиви…

За разлику од осталих спрудова који се у ово доба године јављају на Дунаву, Мајмунско острво је прилично питомо, односно прилагођено гостима, пише Мој Нови Сад, а понекад се ту организују и журке. Ипак, за туристе је још прилично непознато, мада га из године у годину све више њих „открива“.

Доста људи из околине овде долази чамцима и бродићима, а постоји и организован превоз из Kарловаца. Острво је ушушкано између Дунавца и Kопачког рита, стиже се за 10-ак минута вожње чамцем, а лабудови ће вам пожелети добродошлицу.

Многи кампују, уживају у нетакнутој природи, сусрету са разним врстама птица и амбијенту достојном “модерних Робинзона” – ту су лежаљке, “инсталације” од дрвета, клупице…

Плажа је пешчана и обала је веома плитка, али ипак треба имати на уму да је ово дивља плажа где нема спасилаца нити хитне службе, сами одговарате за своју безбедност током купања и боравка.

Извор опанак.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.