недеља, 14 априла

„СКАКАВЦЕМ“ ИЗБО ДРУГАРА НАСРЕД ЧАСА: Шта је изазвало сукоб двојице ученика београдске Трговачке школе

УЧЕНИК првог разреда Трговачке школе у Београду Ж. С. (16) ухапшен је у петак због сумње да је ножем напао друга из одељења М. К. (17) и нанео му лакше повреде. Инцидент се, како смо сазнали, догодио за време часа, а сукобу је, наводно, претходила расправа.

СКАКАВЦЕМ ИЗБО ДРУГАРА НАСРЕД ЧАСА: Шта је изазвало сукоб двојице ученика београдске Трговачке школе

Повређени ученик задобио је повреде на усни и леђима, а екипа Хитне помоћи брзо је повређеног тинејџера, у свесном стању, превезла у Универзитетску дечју клинику у Тиршовој. Нападача су убрзо ухватили припадници МУП и привели у полицијску станицу Стари град.

Како је за „Новости“ рекла директорка ове средње школе Мира Лекић, све се десило за време петог часа, када је учесник Ж. С., ничим изазван, устао и повредио дугог ђака, а затим побегао из зграде.

– Не знам зашто је то урадио – каже директорка. – Ученику је пружена помоћ, лекари су за десетак минута дошли и констатовали лакше повреде. Он није губио свест, али је доживео велики стрес, као и сви ми у школи. Сви ђаци су били веома узнемирени због инцидента, неки су и плакали… Нисмо их пуштали кући док нисмо добили информацију да је ученик који га је напао приведен. Школски полицајац је узео изјаву од свих ученика који су били очевици, као и од професора.

Према речима Лекићеве, ученик Ж. С. раније није правио инциденте за време наставе.

– Тим за заштиту насиља и ми спровешћемо све процедуре у складу са законом – истиче Мира Лекић. – Покренућемо васпитно-дисциплински поступак, а стручне службе пружиће подршку ученицима који су били сведоци овог сукоба. На дисциплинском ћемо сазнати детаље, као и шта је довело до овог сукоба.

Ученици са којима смо у петак разговарали испричали су нам да су за инцидент чули од другова и да је повређени ученик имао посекотину од „скакавца“ на лицу. Иако није познато шта је тачно довело до сукоба између двојице другова, у петак се у друштву ђака „шушкало“ да су се тинејџери посвађали око тога чији је крај бољи, јер је избодени ученик М. К. наводно из Земуна, а Ж. С. са Лекиног брда. Наводно је Ж. С. у једном тренутку током расправе рекао М. К. да може да дође у Земун и „да их све избоде тамо“.

НАШЛИ КРВАВИ НОЖ У КАНТИ?

ПРЕМА незваничним сазнањима, М. К. је друга из одељења убо ножем, такозваним скакавцем, који је полиција, наводно, крвавог пронашла у оближњој канти за ђубре. Пре убадања, нападач је, како смо незванично сазнали, друга ударио столицом.

Извор новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.