недеља, 14 априла

Расписан тендер за изградњу Мале сцене нишког Народног позоришта

Пет година након прве најаве да ће нишко Народно позориште добити малу сцену, расписан је тендер за извођење радова на доградњи и опремању и за то ће бити издвојено 130 милиона динара.

Narodno pozorište Niš

“Мала сцена садржи пратећи простор за њено независно фукционисање: тоалете у подруму, фоаје са гардеробом у приземљу и саму сцену која је предвиђена на први спрату. Улаз мале сцене је на источној фасади објекта”, наводи се опису јавне набавке. Како се наводи у конкурсној докуметацији предвиђена и кафетерија са западне стране објекта.

Предвиђено је да зграда Народног позоришта буде дограђена са јужне стране, да мала сцена функционише независно и има тоалете у подруму и фоаје са гардеробом у приземљу, а да сама сцена буде на првом спрату.

Наручилац радова је Канцеларија за управљање јавним улагањима, а критеријум за избор понуђача је најповољнија цена. Рок за достављење понуда је 25. мај, а изабрани извођач има рок од 270 дана да заврши радове.

Министарство културе и информисања је за овај пројекат определило средства преко кредита од Банке Савета Европе за побољшање инфраструктуре у култури и адаптацију простора. План је да у другој фази пројекта буде реконструисана и постојећа Велика сцена.

Извор наисусинфо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.