петак, 19 априла

После шест година борбе болест је побеђена, Лена Крстић је здрава девојчица

Након шест дугих година борбе за здравље мале Нишлијке Лене Крстић, која у мају пуни осам година, стигла је потврда из Италије да је излечена. Она је боловала од ретког облика леукемије.
Болест
Лена Крстић рођена је као прво дете Маје и Душана и потпуно здрава беба. Симптоми болести јавили су се пред њен први рођендан. Редак облик леукемије који је тада Лени дијагностификован, било је могуће победити једино трансплантацијом коштане сржи матичним ћелијама.

 

Лечење је почело у Србији, а онда се испоставило да јој спас може бити једино Дечја клиника у Болоњи која је специјализована управо за њену болест.

Пошто је пороици била потреба помоћ за одлазак у Италију и боравак тамо, прикупљана је хуманитарна помоћ, а укључило се Национално удружење родитеља деце обелеле од рака (НУРДОР), Марина Адамовић са Банком доброчинства и многобројни медији, и тада Ленина битка за живот почиње да креће ка победи.

Трансплантација коштане сржи матичним ћелијама Лени је урађена на данашњи дан, 16. марта 2017. године у Болоњи

Нови живот
Данас, пет година касније, Лена је потпуно здраво дете, а о томе је Нишке вести обавестио тата Душан.

Мали -велики борац Лена пошла је у Основну школу „Иво Андрић“ у нишком насељу Бранко Бјеговић, одлично јој иде и учитељица је презадовољна њеним напретком.

„Тренира ролере у школи „Трик“, тамо такође у зимским данима тренира клизање, иде на фолклор“, каже тата Душан.

Porodica se pre nekoliko dana vratila iz Bolonje , a italijanski lekari su potvrdili da je Lena potpuno zdrava devojčica.
„Moj borac, moja snaga, moja sreća! Posle 6 godina borbe, strepnje, možemo da kažemo da je Lena izlečena. Pre nekoliko dana smo se vratili sa kontrole iz Italije gde nam je, posle opsežnih analiza, potvrđeno ono za šta smo se borili, Lena je IZLEČENA. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svima koji su učestvovali u našoj borbi, svima koji su je smatrali i svojom borbom. Takođe, pozdravljamo sve drugare koji su se izlečili, a sećamo se i onih koji, nažalost, nisu uspeli i nadamo se, sigurni smo, da su naši anđeli negde gore, na lepšem mestu, da nas gledaju i čuvaju, da bdiju nad nama. Hvala svima još jednom! Živeli!“, podelio je lepe vesti ovog jutra tata Dušan Krstić.
Vest o izlečenju podelila je i niška humanitarka Marina Adamović koja je pre pet godina bila uključena u prikupljanje pomoći za Lenin put u Italiju.
„Najlepša sreda! Neka ostane takva, neka se prenese na sve sledeće dane, neka nam život obaspe lepim vestima. Živeli!“
Извор :Нишке Вести
Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.