петак, 19 априла

Почиње контрола ванпијачне продаје, продавцима са Кванташа за сада испуњени услови

Продавци са Кванташке пијаце који су протестовали претходне недеље три дана за редом блокадом пута ка Нишкој Бањи, одржали су састанак са градоначелницом и захтевали да надлежни сузбију ванпијачну продају у Граду. Како им је обећано, већ ноћас кренуће се са редовним проверама у циљу спречавања исте.
Срђан Маринковић, представник продаваца са Кванташа као један од главних проблема наводи то што продавци са ове пијаце плаћају сам улаз и закуп места у односу продавце са осталих пијаца који то не чине, а да је све мање купаца и добављача због чега им роба пропада.

„Захтевали смо овај састанак јер се нелегална продаја одвија на пијаци у улици Ђука Динић, а ми смо хтели да Граду укажемо проблем и да стану на пут тој сивој продаји. Они тамо продају бесплатно, а код нас мора да плате улаз, самим тим и место“, каже Маринковић.

Он каже да у поменутој улици купују продавци и драгстрорџије, односно препродавци који долазе и из околних места где у току ноћи по нижој цени и на велико продају своју робу.

„Нама су сада доста мањи приходи, ми смо сада радимо у минусу, чак подижемо и кредите да исплатимо све што смо избубили. Они продају робу на килограме, а ми још увек на гајбице. Прошле године је на Кванаташу било око педесетак продавца, сада нас је остало само 20“, каже и додаје да ако захтеви не буду испуњени, блокираће пут поново и истрајати у томе.

Горан Ђорђевић, директор Јавног – комуналног предузећа за пијачне услуге Тржница Ниш истиче да је ванпијачна продаја јесте велики проблем који не траје од јуче, већ годинама и деценијама који утиче и на рад саме Тржнице која је годишње на губитку од око 3 милиона динара, како процењује.

„Нелегална препродаја, по мојим сазнањима креће од 10 увече када паркирана возила заузму своја места, затим се продаја одвија већ од 3 ујутру и завршава до 7, а у 7 су већ тезге попуњене робом и креће продаја“, објашњава.

Градоначелница Драгана Сотировски казала је да је велики број оних који своју робу препродају ван главне пијаце, а да ће Комунална инспекција заједно са Комуналном милицијом општине Црвени Крст од ноћас кренути са акцијама које ће трајати шест месеци како би спречили поменуту нелегалну продају.

Подсетимо, пијачни продавци са Кванташке пијаце блокирали су пут ка Нишкој Бањи 8. јуна на сат времена, три дана заредом како кажу због нелојалне конкуренције.

Извор нишкевести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.