субота, 20 јула

Певачици Бети Ђорђевић уручена награда „Нишвила“ за животно дело

Џез и соул певачици Бети Ђорђевић уручена је награде за животно дело у Градској кући у Нишу, а коју Нишвил џез фестивал традиционално додељује најистакнутијим српским музичарима. Овакво признање, како је рекла, је нешто што јој се није дешавало често у животу и истакла да ће се посетиоцима фестивала одужити песмом у четвртак, 11. августа.

Још марта ове године је објављено да ће награда Нишвила за животно дело отићи у руке Бети Ђорђевић, која је на џез сцени пет деценија. Она ће у четвртак отворити главни програм фестивала, а данас јој је градоначелница Драгана Сотировски уручила награду.

Велика ми је част и привилегија што сам данас овде, хвала пуно господину Благојевићу. Хвала најлепше на награди и хвала што сте се сетили моје маленкости, ово је за мене нешто сасвим посебно и велико, нешто што се у мом животу десило негде можда два пута, велико задовољство и радост. Наравно, сутра ћу се одужити још и песмом, то ће бити нешто сасвим посебно – истакла је певачица.

Након говора је и отпевала рефрен песме „Почнимо љубав испочетка“, а њену каријеру су обележили и хитови “Крај моје туге”, “О младости” и други.

Ја мислим да организатори „Нишвила“ треба да добију једну велику награду за ово што су осмислили, ово је њихова идеја, у Београду немамо овакву награду. Награда за животно дело, то само по себи величанствено звучи. Бавити се џезом је посебна филозофија живота – навела је Бети.

Иначе, она је рођена 1946. године у Куманову, а од своје петнаесте године живи у Београду, где је завршила средњу музичку школу.

На музичку сцену крочила је крајем шездесетих као чланица групе певача и гитаристе Слободана Боба Ђорђевића, који јој је касније постао и супруг.

Објавила је десетак синглова, два албума и један компилацијски албум, а Рамбо Амадеус за њу је написао песму “Нема те”, које су заједно извели на Беовизији 2018. године.

Извор јужневести.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.