недеља, 14 априла

Паркови у Нишу добијају чуваре

Паркови у Нишу добиће ускоро своје чуваре и биће то радници Јавно комуналног предузећа „Медиана“, изјавила је данас градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

„Да спречимо што се спречити може, када су у питању вандали. Кад већ сређујемо паркове да то буде трајно“, изјавила је Сотировски обилазећи парк код суда чија је реконструкција у току и парк који се гради код Тржног центра „Делта планет“.

Она ја је казала да је рок за завршетак радова у парку код суда месец дана, док ће прва фаза радова парка код „Делте“ бити завршена до јуна. Додала је да се нови парк гради из донација и да радови ништа неће коштати град.

„Размишљамо да реконструишемо и парк код Чаира и вероватно ћемо до краја године урадити део тога, а тамо има много тога што је потребно да се уради. Потребно је да се среде стазе, да се ставе заливни системи, да се обнови зеленило и да се постави боље осветљење“, изјавила је Сотировски.

Технички директор фирме „Пут инжењеринг“ која гради парк код „Делте“ Марко Николић рекао је да ће до јуна бити изграђене пешачке стазе, посађено зеленило и постављени заливни системи.

Према његовим речима, у другој фази радова биће постављене клупе и дечији мобилијар.

 

Извор  Нишкипортал.рс

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.