недеља, 14 априла

ПАД МАРИЈУПОЉА ЈЕ ПИТАЊЕ САТИ: Британски војни аналитичар о ситуацији у Украјини

РАТНЕ операције руске војске у Украјини данас су ушле у 49. дан.

У Мариупољу борбе се приводе крају. Предало се више од 1.000 украјинских војника. Жестоки сукоби у Донбасу се настављају. Ствара се нови велики, Павлоградски котао.

-Приближава се пад Мариупоља. Одбројавање треба да се спроводи не у данима, већ у сатима“ – рекао је британски војни аналитичар, професор Мајкл Кларк.

– Коначна агонија битке за Мариупољ изгледа неизбежна. „Драматични догађаји се могу десити преко ноћи у Мариупољу“ – преноси британски ТВ канал Скај њуз.

Кларк је рекао да се ближи пад Мариупоља. Ово треба рачунати не у данима, већ у сатима: – Бићу изненађен ако до сутра у ово време Мариупољ не буде у рукама Руса.

Према речима професора, након заузимања Изјума, руске трупе ће покушати да се пробију у јужној Украјини. Ако победе, Руси могу да оду на север земље:

– Биће потребно неко време, али ако успеју да победе Украјинце у Мариупољу, могу да ослободе вероватно половину својих снага тамо, најмање 6.000 или можда 8.000 војника, да почну да се крећу на север у овој великој офанзиви.

Кларк је рекао да су Украјинци сатерани у два „котла“ на обали Азовског мора.

Коментаришући речи Министарства одбране Руске Федерације да је заузета лука Мариупољ, аналитичар је приметио: ово је „потпуно поуздано“ и „готово сигурно“ тачно.

 

 

Извор Новости.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.