четвртак, 18 априла

ОРГАНИЗОВАО ПРОСТИТУЦИЈУ СА ПРЕНОЋИШТЕМ? Лисице за Љубишу Васића, власника ноћног бара, и конобара Ј. Ј. у селу Михајловац

ЉУБИША Вaсић (55), власник ноћног бара у селу Михајловац код Смедерева, приведен је након што је полиција током викенда упала у његов локал и затекла неколико „сексуалних радница“. Осим власнику, лисице на руке су стављене и конобару Ј. Ј. (62), а обојица се сумњиче за трговину људима.

ОРГАНИЗОВАО ПРОСТИТУЦИЈУ СА ПРЕНОЋИШТЕМ? Лисице за Љубишу Васића, власника ноћног бара, и конобара Ј.  Ј. у селу Михајловац

Како наводе у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, после акције полиције, двојица осумњичених су саслушана у тужилаштву, након чега им је одређен притвор до 30 дана да не би утицали на сведоке, али и да не би поновили кривично дело.

– Осумњиченима се ставља на терет да су у једном угоститељском објекту, у близини Смедерeва, искоришћавањем тешких прилика, држали и наводили на проституцију неколико жена – наводи Иван Конатар, виши јавни тужилац.

Како смо сазнали, у локалу су затечене три жене за које се сумња да су продавале сексуалне услуге гостима.

Полиција је прикупила доказе, а истрагом која ће уследити требало би да буде установљено да ли је у бару било организоване проституције.

Иначе, ово није први пут да у бар у Михајловцу улази полиција. Власник је већ хапшен због истог дела, а локал је затваран више пута.

Тако је 2010, због посредовања у проституцији, Васић осуђен у Основном суду у Смедереву на годину и четири месеца затвора. Тада је ухапшен у свом бару са још три конобара и осам девојака. Годину дана пре тога, такође је био под истрагом због организовања проституције, а у акцији полиције приведено је девет девојака. Тада му је изречена забрана рада локала у трајању од годину дана.

Бар је отворен две године касније, а на друштвеним мрежама рекламирао се као клуб „Нина са преноћиштем“.

 

ОДУЗЕТО И 230.000 ДИНАРА

ПОЛИЦИЈСКА управа Смедерево саопштила је да је од осумњичених одузела и 230.000 динара, који је, како се сумња, стечен подвођењем девојака. Гости су, како се сумња, по претходном договору, део новца плаћали радницима објекта за коришћење соба на спрату, до којих се долазило скривеним пролазом, а остатак девојкама које су пружале сексуалне услуге, наводи се у саопштењу.

 

 

Извор Новости

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.