недеља, 14 априла

Нишки такмичари освојили 9 медаља у Бразилској џиу џици и греплингу

Чланови нишког клуба за Бразилску џиу џицу и грапплинг „Форт Јиу Јитсу“ су у недељу 9.4. наступили на такмичењу „Сербиан Ги & НоГи цхалленге“ које се одржало у Старој Пазови и које је окупило преко 350 такмичара из целе Србије и региона. Такмичење је било у дисциплинама Ги (бјј борба у кимону) и НоГи (бјј борба без кимона). Нишлије су оствариле знатан резултат и са 6 такмичара су успели да освоје 9 медаља, од чега 3 златне, 2 сребрне и 4 бронзане.

У конкуренцији белих појасева тим су представљали Страхиња Реџић и Војин Ранчић. Страхиња је укупно одрадио две јако тешке борбе и нажалост обе изгубио за поен разлике где је остао без медаље. Војин Ранчић је имао убедљиво најбољи перформанс дана и одрадио укупно 7 мечева, од чега је 6 победио прекидом. Иако му је ово деби Војин је показао озбиљан такмичарски дух и велики потенцијал, и на крају је дан завршио са златом у ги конкуренцији и бронзом у ноги конкуренцији где је у категорији имао преко 25 такмичара.

Када су плави појасеви у питању боје клуба су бранили Димитрије Мирковић и Иван Вељиц који су се заједно нашли у истој категорији. Након што су обојица остварили по једну победу наши борци су се заједно нашли у финалу ги категорије, где је насумичном одлуком тима злато припало Димитрију а сребро Ивану. Након тога, обојица су наступили у истој категорији у ноги конкуренцији где су се након једне победе и једног пораза нашли један против другог у борби за треће место, и овог пута је победа припала Ивану који је освојио бронзу.

У категорији љубичастих појасева клуб су представљали тренер Урош Николић и Урош Стефановиц који су се такође нашли у истој категорији. У ги категорији је Урош Николић успео да оствари 2 победе завршницом и један пораз што му је донело треће место и бронзану медаљу, док је Урош Стефановић са једном победом и једним поразом успео да осигура сребро. У ноги категорији је Урош Николић успео да дође до две победе и осигура златну медаљу, док је Урош Стефановић са једном победом и једним поразом осигурао бронзу.

„Наш тим је успео да заједно са нашим матичним клубом „Лутадор Теам“ дође до 5. места у екипној конкуренцији и оствари резултат од 39 победа и 24 пораза са далеко најмање такмичара. На крају дана ово је велики успех за наш клуб који наставља да ниже регионалне успехе када су спортови Бразилске џиу џице и греплинга у питању. Након овог такмичења, наше борце Милоша Милосављевића, Уроша Јовановића и Александра Гацика очекују професионални греплинг мечеви у Новом Саду 30. априла, а цео тим се припрема за следеће такмичење АДЦЦ Србија 18. јуна које ће бити највеће такмичење овог типа на Балкану и на ком се очекује преко 500 такмичара из целе Европе“, наводе из клуба.

 

Извор Нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.