петак, 19 априла

Изградња пута преко планине Радан приоритет Владе Србије

Изградња пута преко планине Радан, који ће повезати Јабланички и Топлички округ и летња позорница на брду „Хисар“ у Прокупљу биће међу приоритетним пројектима које ће Влада Србије финанасирати ове године.

Како су саговорници истакли, о приоритетним пројектима који ће се радити на југу Србије одлучено је у влади на састанку са представницима градова Прокупља и Лесковца и општина Куршумлија, Лебане, Медвеђа и Бојника.

 

Ради се о пројектима из области туризма, животне средине и инфраструктуре, који ће значајно изменити комплетну слику овог дела Србије и учинити је атрактивном локацијом за даљи развој и улагања.

„Реализацијом ових пројеката подручје јужне Србије, као предео изванредне пејзажне лепоте и природних богатстава, на неистраженој Радан планини, уз културно историјско наслеђе у археолошким налазиштима ‘Царичин град’ код Лебана и Плочник код Прокупља, даће сасвим нову слику, много атрактивнију за домаће и иностране туристе“, речено је у локалној самоуправи у Прокупљу.

Као најзначајнији пројекти поред пута на планини Радан и летње позорнице на брду „Хисар“ у Прокупљу, истакнути су и „Царичин град“ код Лебана, где се планирају радови на конзервацији, рестаурацији, инфраструктурном опремању и уређењу локалитета, како би се квалификовао за Унескову листу.

Такође ће се финанасирати и радови на видиковцу на брду Хисар у Лесковцу, као и пројекат „Чиста Србија“ који предвиђа изградњу комуналне инфраструктуре за одлагање комуналног и чврстог отпада у Републици Србији.

Извор Нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.