четвртак, 18 априла

Нишки гимназијалци огранизују хуманитарну акцију “ Помозимо Сандри Ђурић“ која болује од реуматоидног васкулитиса

Ученици прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ заједно са ЕXIТО ТЕАМ-ом, волонтерским тимом из Куршумлије, организују у суботу, 05. марта у Обреновићевој улици од 12 до 16 сати хуманитарну акцију „Помозимо Сандри Ђурић“, како би прикупили новчана средстава за лечење и помоћ младој Сандри Ђурић, која болује од реуматоидног васкулитиса и епилепсије.
Уз помоћ Канцеларије за младе града Ниша, волонтеру ЕXIТО ТЕАМ-а у суботу ће продавати предмете, ручно рађене од стране чланова тима.

 

Уз помоћ Канцеларије за младе града Ниша, волонтеру ЕXИТО ТЕАМ-а у суботу ће продавати предмете, ручно рађене од стране чланова тима..

 

„Сандра је шеснаестогодишња девојчица из Смедеревске Паланке, која болује од реуматоидног васкулитиса и епилепсије, а која је и поред тога доживљавала ужасно насиље од стране оца, пре него што се преселила са мајком. Сандра има и коњуктивитис и уринарну инфекцију, због чега се вода накупља у њеном организму. Свакодневно је у боловима, а за њено лечење у иностранству је неопходно скупити велику количину новца. Из тог разлога сматрамо да је неопходно удружити се и помоћи младој Сандри“, каже Анастасија Милојић, ученица школе Стеван Сремац.

 

Нишки гимназијалци позивају све грађане који су у могућности да посете штанд у суботу и донирају новац за лечење њихове вршњакиње.

 

„Наше мало њој може значити пуно. Потрудили смо се да се на штанду нађу ствари за које мислимо да би се пролазници заинтересовали да купе, као што су колачи, дрвени привесци са специфичним натписима, обележивачи књига.. Сав прикупљен новац ћемо уплатити на жиро рачун за Сандрино лечење и надамо се да ће што више људи посетити наш штанд!“, поручују координатори и чланови ЕXIТО тима.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.