петак, 19 априла

Ниш добио јоргован башту

Поред игралишта Женског фудбалског клуба Машинац у Улици Љубомира Николића, у насељу Делијски вис, након међународне акције младих две партнерске општине, општине Пирдоп у Бугарској и Градске општине Палилула Ниш, отворена је „јоргован башта“.

Прве саднице јоргована засадили су председници две општине, Ангел Геров (Пирдоп) и Братислав Вучковић (ГО Палилула) са сарадницима.

Како је најављено, ускоро ће у општини Пирдоп у Бугарској бити промовисана „Палилулска јоргован башта“, преноси Екапија.

Идеја, која је настала као резултат једногодишње успешне сарадње две општине на пројекту „Заједничке иницијативе за заштиту природе кроз побољшање квалитета ваздуха, земљишта и воде у прекограничном региону“, (суфинансирала је Европска унија кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија), по речима председника општине Палилула Братислава Вучковића добила је нову димензију.

Договорено је да се и након завршетка овог пројекта сарадња две општине настави.

Један од бројних предлога, који су потекли радом на пројекту, био је да се у знак успешне сарадње у општинама Палилула и Пирдоп, на одређеним локацијама засаде саднице јоргована и да нове зелене површине понесу назив партнерске општине.

Активност је подржао Град Ниш – ЈКП Медиана (Сектор зеленило) и ЕКОполис-Медијска еколошка мрежа Србије.

 

Извор Нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.