петак, 19 априла

Брзи Брод добио нови вртић за 125 малишана

У Брзом Броду, нишком насељу у општини Медијана, данас је званично отворен „Бродић“, нови вртић са пет радних соба у оквиру Јавне предшколске установе „Пчелица“.

Brodić

Новак Ђоковић Фондација је комплетно опремила све просторије намештајем, играчкама, књигама, потрошним материјалом и креветићима за спавање. Нови вртић имаће једну старију јаслену, две мешовите групе и две групе предшколаца. „Бродић“ је 52. вртић по реду који је Новак Ђоковић Фондација опремила, адаптирала или реконструисала од свог оснивања.

Свечаном отварању присуствовале су директорка ЈПУ „Пчелица“ Светлана Митић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, као и национална директорка Новак Ђоковић Фондације Маја Кремић. Сви присутни су уживали у наступу дечјег хора „Чаролија“ Леонтине Вукомановић. Своју изведбу имали су и малишани „Пчелице“ који су у знак добродошлице отпевали химну установе, названу „Васпитачи.“

Новак Ђоковић Фондација је раније саопштила да ће, осим реконструкције, адаптације и опремања Месне заједнице „Божидар Аџија“ у општини Медијана у Нишу и опремања вртића „Бродић“ у Брзом Броду, кампања Сезона даривања помоћи и вртић у Сајлову и тиме омогућити 275 нових места у вртићу за децу у овом новосадском насељу.

Светлана Митић, директорка „Пчелице“, поздравила је све пријатеље ове предшколске установе:

„Жеља свих нас је да сваки део града има вртић, а отварање вртића „Бродић“ је доказ да се заједничким радом Новак Ђоковић Фондације, града Ниша и установе „Пчелица“ може доћи до начина да се повећа обухват деце која ће похађати вртић, и да се смањи листа чекања. Данас је велики дан за нашу установу и град Ниш, јер смо успели да улагањем у нове просторне и људске капацитете и подизањем квалитета садржаја васпитно-образовног процеса значајно повећамо број деце обухваћене предшколским програмом,“ изјавила је Светлана Митић.

Маја Кремић, национална директорка Новак Ђоковић Фондације, осврнула се на пројекте које ова организација организује на територији општине Медијана:

„Пресрећни смо што смо данас са вама у Брзом Броду. Када смо крајем прошле године започели кампању Сезона даривања, нисмо ни слутили да ћемо, уместо 100, заправо бити у могућности да помогнемо чак 275 деце на територији општине Медијана; али, како то иначе бива, живот пише фантастичне приче и овај пројекат у Брзом Броду само је један у низу успешних које град Ниш и Новак Ђоковић Фондација реализују, на обострано задовољство,“ поручила је Маја Кремић.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски похвалила је сарадњу коју град има са фондацијом:

„Град Ниш и Новак Ђоковић Фондација успешно сарађују и лако се договарамо о заједничким пројектима које желимо да реализујемо. Вртић у Брзом Броду је пример који неће остати усамљен и ми нашу сарадњу и договоре настављамо. Захваљујем Фондацији на вредној помоћи. Вртић у Брзом Броду имаће пет група и то ће бити значајно растерећење вртића у самом граду који ће примити неке нове малишане. Листу чекања смо заначајно скратили у односу на број који смо затекли пре 19 месеци, а „Бродић“ ће нам омогућити додатно смањење и приближити нас циљу коме тежимо: вртић за децу без чекања,“ закључила је Драгана Сотировски.

 

 

Извор Нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.