петак, 19 априла

Направите своју прву игру уз подршку домаћих и страних стручњака кроз бесплатни образовни програм

Нордеус фондација покреће нови онлајн бесплатни образовни програм „Game Dev Bootcamp“ за све младе људе широм Србије заинтересоване да савладају технички развој игре уз подршку стручњака из земље и иностранства. Пријаве трају до 12. новембра путем сајта Нордеус хаба.

Интензивни четворонедељни онлајн програм уз сјајне менторе и предаваче из индустрије видео-игара трајаће од 15. новембра до 10. децембра 2021. године. Ово је и јединствена прилика за полазнике да уче од стручњака који долазе из компанија „Epic Games“, најпознатије по глобалној хит игри Фортнајт (Fortnite), и 3Lateral, оригинално домаће компаније која је пионир и иноватор у области креирања реалистичних дигиталних аватара.

Учење кроз искуство и креативан рад

Учење кроз искуство и креативан рад

 

„У Нордеус фондацији верујемо у учење кроз искуство и креативни рад. Тако, све што науче, полазници програма примениће у прављењу своје игре којом ће обогатити портфолио. Захваљујући технологији и томе да програм организујемо онлајн, немамо ограничење ни за број полазника нити одакле долазе. Желимо да омогућимо што већем броју младих из целе Србије да се пријаве и праве своје прве игре са нама“, истиче Милош Ђуричанин, директор стратегије Нордеус фондације.

Након успеха претходног програма, кроз који су најбољи полазници тимски стварали своје игре о Тесли и Пупину, и које су приликазали на изложби у Музеју науке и технике, овај програм Нордеус фондације, покрива развој игара са техничке стране и фокусиран је на индивидуални рад. Уз подршку врхунских стручњака полазници ће након четири недеље имати прилику да направе своју прву FPS (first person shooter) игру.

Коме је намењен и како изгледа Game Dev Bootcamp

Game Dev Bootcamp намењен је свима који већ имају основно знање Unreal Engine-a и програмског језика C++, и желе да направе своју прву игру. Програм је прилагођен и младима који су запослени, па су предавања и радионице радним данима од 18 часова. Пожељно је и знање енглеског језика јер део предавања држе стручњаци из иностранства.

Могу да се пријаве млади из целе Србије

Могу да се пријаве млади из целе Србије

 

На недељном нивоу организоване су две радионице и једно предавање. Радионице су намењене раду са ментором програма и током њих се постепено пролази кроз процес развоја игре. Између радионица планиран је самостални практични рад како би се подељено знање применило у ради на играма.

Предавања држе стручњаци за Unreal Engine који покривају различите кораке у склопу једне области у енџину, са циљем да допринесу развоју игара полазника програма.

Ментор и предавачи врхунски стручњаци

Ментор који ће све време бити уз полазнике и пратити њихов напредак је Иван Корокнаи из „Phobos Studija“. Улога ментора је да кроз практичан рад води полазнике кроз процес развоја игара, приказује на лицу места како се која техника изводи и примењује у енџину, детаљно објашњава области и принципе коришћења алата у Unreal-у кроз практичне примере и ту је за консултације када су потребне. Иван је и сам био полазник Бустера, инкубаторског програма Нордеус Хаба, где је увидео значај менторства и подршке у развоју производа, па ову прилику користи да пренесе своје знање и дугогодишње искуство и подстакне неке нове младе таленте да направе своје игре.

Ментори ће све време бити уз полазнике и пратити њихов напредак

Ментори ће све време бити уз полазнике и пратити њихов напредак

 

Кроз сваки овакав програм, гејминг индустрија, показује како удружено пружа подршку младим талентима и заједно расте. Врхунски стручњаци, предавачи, који ће овај пут делити своје знање и искуство су:

• Луис Каталди (Luis Cataldi), главни гејм артиста, директор за едукацију и образовне ресурсе, и водећи стручњак за учење Unreal Engine-a – „Epic Games“;

• Аран Лангмад (Arran Langmead), технички артиста и менаџер за односе са програмерима – „Epic Games“;

• Гален Дејвис (Galen Davis), продуцент и сениор стручњак за учење Unreal Engine-a – „Epic Games“;

• Адам Ковач, специјалиста за решења – „3Lateral“;

• Дарко Суботин, асистент на Факултету драмских уметности, Универзитета у Београду и један од ауторизованих предавача за рад у Unreal Engine-у у Србији.

Како се пријавити за едукацију

Више информација о бесплатном образовном програму Нордеус фондације и форма за пријаву могу се пронаћи на сајту Нордеус Хаба. Сви заинтересовани се до 12. новембра могу пријавити да похађају образовни програм који траје од 15. новембра до 10. децембра.

Након четири недеље рада, сваки полазник биће поносни власник своје FPS игре.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.