недеља, 14 априла

МУП: Дојаве о бомби у тржним центрима послате са истог сервиса као и претње аеродрому и „Ер Србији“

Лажне дојаве о бомби, које су данас стигле на адресе три тржна центра у Београду и једног у Нишу, послате су са истог имејл сервиса као и претње које су у претходном периоду у неколико наврата упућене Аеродрому „Никола Тесла“ и компанији „Ер Србија“, саопштио је МУП.

Министарство полиције саопштило је да су током данашњег дана са имејл адресе сервиса „Protonmail“, на адресе више тржних центара у Србији упућене поруке о наводно постављеним експлозивним направама у тим објектима, за које је након контрадиверзионог прегледа установљено да су биле лажне.

МУП: Дојаве о бомби у тржним центрима послате са истог сервиса као и претње аеродрому и

Са исте мејл адресе, додаје МУП, поруке исте садржине послате су на имејл адресе тржних центара – „Рајићева“, „Меркатор Центар Београд“, „Галерија“, и „Делта Планет“ у Нишу.

Мејлови су стигли са сервиса „Протонмаил“, који је базиран у Швајцарској, и са којег су и у претходном периоду у неколико наврата слате претње Аеродрому „Никола Тесла“ и компанији „Ер Србија“, а према оперативним сазнањима, упућене су са територија једне европске земље и Украјине, наводи полиција.

„Полиција интензивно, у сарадњи са Тужилаштвом за високотехнолошки криминал, ради на прикупљању података у вези са извршиоцима кривичног дела и званично ћемо затражити помоћ путем међународне оперативне полицијске сарадње ради добијања података о налогодавцу, организаторима и извршиоцу овог кривичног дела“, наводи се у саопштењу.

 

 

 

Извор Ртс.рс

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.