петак, 19 априла

Месаров кум дошао главе и Шарићу! Сведок сарадник у поступку против групе Беливука и Миљковића склопио нови споразум са тужилаштвом

Никола Спасојевић одлучио је да проговори и о злочинима нарко-боса из Пљеваља, иако је у некима од њих и сам учествовао. Заузврат се нада мањој затворској казни

Mesarov kum  došao glave  i Šariću! Svedok saradnik u postupku protiv grupe Belivuka i Miljkovića sklopio novi sporazum sa tužilaštvom

Месаров кум проговорио! Никола Спасојевић, кум Марка Миљковића, који је ухапшен заједно са екипом Вељка Беливука 2021, да би добио мању казну одлучио је да проговори о криминалним радњама у које је био умешан претходних година, што је између осталог довело и до хапшења познатог нарко – боса Дарка Шарића!

Због сумње да је Дарко Шарић наручио убиство Милана Миловца, званог Цигла, (47) у Еквадору, ухапшен је у четвртак у раним јутарњим сатима у својој вили, где се већ налазио у кућном притвору. Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је Шарић оформио криминалну групу која је деловала на више континената с циљем да се организује трговина дрогом из Јужне Америке у Европу. Сумња се да је наручивао и ликвидације. Како незванично сазнајемо, у истрази се помиње сведок сарадник Никола Спасојевић, који је у замени за мању казну наводно одлучио да сарађује с тужилаштвом и исприча све што зна.

Миљковић пресудио двојици кумова!

Миљковићев кум Никола Спасојевић проговорио је о зверствима клана и открио је да је Марко убио двојицу кумова – Мирка Којића и Властимира Милошевића.

– Миљковић највероватније стоји иза бруталног убиства инвеститора са Звездаре Мирка Којића Које, који се води као нестао. Сумња се да га је Миљковићев клан отровао, а да су га затим самлели у машини за млевење меса у Ритопеку. То није први пут да је Миљковић немилосрдан према својима најближима, с обзиром на то да се сумња да стоји и иза убиства још једног кума – Властимира Милошевића, чији је случај познат под именом „убиство на шинама“ – тврди наш саговорник. Наводно се на Скај апликацији хвалио како је убио двојицу својих кумова.

 

– Спасојевић је проговорио о зверствима Вељка Беливука, Марка Миљковића и њихове екипе, с којом је и он пао у фебруару 2021. Информације које је он дао несумњиво су довеле и до Шарића, што је резултирало његовим хапшењем. С обзиром на то да је Спасојевић и сам био умешан у бројна кривична дела, имао је непосредна сазнања, а сумња се да је заједно с Урошем Мишићем био логистичка подршка Шарићевој екипи – наводи извор близак истрази, и додаје да је реч о куму и блиском пријатељу Марка Миљковића којег је његова „прича“ поприлично разбеснела у претходном периоду.

Пао још један Шарићев војник
Још један члан Шарићевог клана ухапшен је у ноћи између суботе и недеље. Реч је о Александру Бошковићу, за којег се сумња да је припадник Шарићеве криминалне групе и да је био у бекству. Приведен је у Београду, а данас ће бити спроведен у Тужилаштво за организовани криминал на саслушање, после чега ће бити познато да ли ће му бити одређен притвор. Сумња се да је повезан са постављањем бомбе већ поменутом Горану Николашевићу у Ваљеву. За то дело је осумњичен Урош Радовановић (Мишић).

Сумња се да су Спасојевић и Урош Мишић, сада Радовановић, директно сарађивали са Шарићевим кланом и детаљно припремали напад експлозивном направом.

– Осумњичени Бојан Станојковић, Никола Спасојевић, Данило Одовић, Стефан Андрејић, Александар Бошковић, Марко Вукић и Урош Радовановић су, поступајући по налозима осумњиченог Шарића, организовали набавку, а потом и набавили експлозивну направу, прикупљали податке о путничком возилу, месту паркирања возила, адреси становања, дневној рутини оштећеног Горана Николашевића, фотографисали возило, обезбедили станове за скривање лица која би извршила подметање експлозивне направе и новац за награду непосредним извршиоцима кривичног дела – саопштило је Тужилаштво за организовани криминал у Београду.

Беливук сведоцима: Ви сте сви пи*чке!
Никола Спасојевић је у замену за казну од 14 година, поред убиства Властимира Милошевића и Марка Којића, испричао детаље и о бројним другим злочинима Вељка Беливука. Миљковић и Беливук, као и остали припадници клана, налазе се у притвору Специјалног суда у Београду. Терете се за седам крвавих убистава. Најпре су били оптужени за убиство Лазара Вукићевића, Горана Величковића Гоксија, Александра Глигоријевића, Милана Љепоје и Здравка Радојевића. Међутим, недавно је подигнута оптужница за још два убиства – Николе Митића и Горана Михајловића. Поред тога терете се за отмице, силовање, оружје и трговину дрогом.

Како смо раније сазнали, поред Николе Спасојевића, споразум са тужилаштвом је склопио и Бојан Хрватин, који је такође део ухапшене екипе. Због тога је још на почетку суђења завладала узаврела атмосфера, јер се Беливук, када је ушао у судницу, окренуо ка делу у ком су седели Хрватин и Спасојевић, а затим им добацио: „Пичке“. Њих двојица су седела у боксу одвојеном од осталих оптужених. Спасојевић је први проговорио, а директно је учествовао у неким кривичним делима.

– Спасојевић је користио на апликацији Скај надимак Топаловић, а наводно је водио једну од Инстаграм страница посвећених навијачкој групи „Принципи“. Преко те странице су уговарани и вршени разни злочини. Раније се сматрало да је прао новац за њих.

Подсетимо, поред бројних кривичних дела, српске власти оптужиле су Шарића да је организовао убиство некадашњег блиског сарадника Милана Миловца Цигле 12. јануара 2021. у Еквадору. Цигла је био Шарићева десна рука и преузео је вођство кланом после његовог хапшења. Миловац је почео да диктира нова правила и да забија нож у леђа Дарку Шарићу.

 

 

 

 

Извор Ало.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.