субота, 20 јула

Креће сезона клима: Мајстори скупљи и до 50 одсто – Нови ценовници за сервис и инсталацију ће вас додатно презнојити

На прагу смо топлог лета а пред власницима клима уређаја наћи ће се још један трошак – за сервис климе. Као и већина других услуга и услуге мајстора за климе ће ове сезоне бити скупље него претходне и то од 10 до 50 одсто. Судећи по најавама из сервиса, и они који нису кориговали ценовнике, то ће морати да учине због све већих цена материјала.

Мајстори препоручују редован сервис клима уређаја. Уколико климу користимо и за грејање она захтева сервис и пре зимских месеци. Цена редовног сервиса зависи пре свега од снаге климе, а креће се од 1.500 до 3.500 динара, пишу Новости.

„До мајстора још није тако тешко доћи“, поручују из једног Београдског сервиса, те је сада право време да се припремите за летње месеце.

„Термина генерално има. Почели су позиви, али то још није ни близу како буде током најтоплијих месеци. Чим почне врућина, људи се сете климе. Она највише утиче на наш посао. Код нас су цене исте као и прошле године. Сервис за „дванаестицу“ је 1.500 динара“, кажу из сервиса.

Цене самих уређаја су ове године нешто више него прошле. Поскупели су од 10 до 15 одсто. Поред новца за куповину уређаја (најјефтинији кошта око 32.000 динара) треба рачунати и на услугу монтаже која се креће од 7.500 до 12.000 динара, у зависности од јачине климе.

„Колеге које су већ кориговале ценовнике, монтажу наплаћују од 14.000 до 22.600 динара. Али ни то није крај. Уколико је веће растојање између спољне и унутрашње јединице, па је потребна додатна инсталација, сваки започети метар се наплаћује од 2.200 до 3.600 динара“, објашњавају из једног престоничког сервиса.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.