четвртак, 18 априла

КАКВО ЋЕ БИТИ ВРЕМЕ ТОКОМ НАРЕДНИХ 10 ДАНА? Погледајте ПРОГНОЗУ, ево шта нас ЧЕКА!

Киша ће захватити југозападне пределе Србије у току вечери, а остатак Србије у току ноћи, тако да се у четвртак у целој Србији очекује облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином

Након данашњих 24°Ц, у четвртак пролазно погоршање времена. Наредних десетак дана ред сунца, ред кише, у суботу и следеће седмице и до 25°Ц. У недељу пролазно захлађење, на планинама са снегом, прогнозира метеоролог Ђорђе Ђурић.

– Данашњи дан протекао је у знаку правог пролећног времена, уз температуре и до 24°Ц. Ипак, данашње и јучерашње јутро било је врло хладно, у многим пределима било је и мраза са температуром и до -4°Ц, што би на појединим локацијама могло да остави последице на пољопривредним и ратарским културма – оценио је Ђурић у својој Фесјбук објави.

Како наводи, у току ноћи се очекује погоршање времена.

– Киша ће захватити југозападне пределе Србије у току вечери, а остатак Србије у току ноћи, тако да се у четвртак у целој Србији очекује облачно и свежије са кишом, пљусковима и грмљавином – навео је истичући да се време мења већ сутрадан.

У петак нас, истиче, очекује сунчано и пролећно време. Максимална температура биће од 19 до 23°Ц, у Београду до 21°Ц. У суботу максимална температура од 18°Ц на северу до 25°Ц на истоку и југоистоку Србије, у Београду до 23°Ц.

– Ипак, током дана очекује се повећање облачности. После подне и крајем дана прво у северним пределима Србије, а током вечери и ноћи и у осталим пределима Србије очекује се продор хладног фронта са кишом, пљусковима и грмљавином, а југозападни ветар биће у скретању на јак северозападни, на ударе повремено и олујни. Очекује се и продор осетно хладније ваздушне масе, а ваздушни притисак биће у осетнијем порасту – навео је.

У недељу у свим пределима Србије биће облачно са кишом, на планинама са суснежицом и снегом. Максимална температура биће од 8°Ц на југу до 14°Ц на северу Србије, у Београду до 12°Ц. После подне и увече развредравање.

– У понедељак стабилизација времена. Током дана биће прохладно, уз постепени пораст температура, али ће ујутро у пределима са ведрим временом бити врло хладно, понегде и уз слаб мраз – прогнозира Ђурић.

Према његовим наводима, од уторка се очекује продор веома топле ваздушне масе са севера Африке, а уз сунчано време, када ће максимална температура бити и до 25°Ц.

– До око 16. априла биће стабилно и топло, а након тог периода очекује се променљивије и нешто свежије, уз чешћу појаву падавина, најчешће у облику пљускова са грмљавином – додаје: – С обзиром на то да је просек максималне температуре за ово доба године од 16 до 20°Ц, видимо да ће она у наредном периоду често осцилирати око свог средњег стана, па ћемо тако у петак и у суботу, али и током већег дела следеће седммице имати температуре за око 5 степени више од просека, док ће у недељу оне бити ниже за 5 до 7 степени од просека за ово доба године.

 

Извор  Еспресо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.