недеља, 14 априла

Хуманитарни концерт Драгане Молес и младих колега за угрожене Нишлије

Хуманитарни концерт Драгане Молес и студената одсека клавира и соло певања нишког Факултета уметности одржава се у четвртак, 3. марта у Светосовском дому са почетком у 18 сати. Традиционално, улазнице су намирнице које ће бити упућене угроженим породицама у Нишу.

Драгана Молес, оперска дива из Ниша која живи и ради у Риму, традиционално одржава концерте за које се улазнице не продају. Улазак се „плаћа“ животним намириницама које се неопходне нишким породицама у тешком социјалном положају.

„Ови концерти су увек добро посећени, јер су Нишлије хумани људи“, каже Молес и додаје да не зна да ли је ово петнаести или двадесети концерт који се организује са циљем да се помогне најугроженијима.

Ове године ће на бини Светосавског дома уз њу бити студенти клавира и соло певања са Факулета уметности у Нишу, а концерт ће трајати сат времена.

„На репертоару су дела класичне музике и полуларне композиције, од арија из опере „Кармен“ до „Соле мио“, истиче оперска дива.

У организацију концерта укључена је и група „Помоћ угроженим Нишлијима“ као и Епархија нишка, која традионално уступа простор Светосавског дома.

 

 

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.