петак, 19 априла

ДОСТАВЉАЧ ХРАНЕ ИЗРЕШЕТАО ВЕЉИНОГ ВОЈНИКА У ТЕРЕТАНИ Брутална мафијашка ликвидација кавчанина и навијача Рада на Бањици у Београду

Непознати мушкарац пришао је Луки Перенчевићу (28) на мотору и у њега сасуо рафал док је тренирао у гаражи. Сумња се да је мотив посао с дрогом или сукоб са шкаљарским кланом

DOSTAVLJAČ HRANE IZREŠETAO VELJINOG VOJNIKA U TERETANI Brutalna mafijaška likvidacija kavčanina i navijača Rada na Banjici u Beogradu (FOTO)

Убиство усред бела дана! Навијач Рада Лука Перенчевић (28) из Београда ликвидиран је у импровизованој теретани у једној гаражи на Бањици, када је на њега пуцао маскирани нападач на мотору с торбом достављача хране.

Како сазнајемо, брутална ликвидација догодила се јуче око 11.30 сати у Булевару ослобођења 82, у једној од гаража у пролазу између зграда. У њега је испаљено чак шест хитаца, а од задобијених повреда је преминуо на лицу места. Непознати нападач је побегао у непознатом правцу и полиција трага за њим.

  • Реч је највероватније о професионалном убици који је дуже време пратио Перенчевића и знао је његове навике. Осумњичени се довезао мотором и ушао у теретану, а са собом је носио торбу достављача хране. Угледао је Перунчевића, који је унутра седео на клупи, и пуцао у њега из пиштоља са пригушивачем из непосредне близине. Њему су одмах у помоћ прискочила три друга која су била у теретани и затим су га изнела напоље, али је већ било касно јер је преминуо од задобијених повреда – наводи извор близак истрази.

Тројица учествовала у злочину?
Према незваничним информацијама, у ликвидацији Перенчевића учествовала су тројица мушкараца.

  • На лицу места је виђен непознати мушкарац на мотору који је извршио егзекуцију. Међутим, сумња се да су са њим учествовала још двојица који су учествовали у организацији и надгледали ситуацију, а затим јављали информације егзекутору са мотоцикла – наводи извор.

Полиција је затекла Перунчевићево тело на стомаку у локви крви, са испаљеним хицима у главу, а према речима извора, убијен је у просторији у којем се налазе џакови за бокс и справе. Како каже, ту се углавном окупља опасна екипа са Бањице, где тренирају, сачињена од навијача и људи блиских једном црногорском клану.

Перенчевић је, према незваничним информацијама, био близак са члановима београдског огранка кавачког клана, а раније је довођен у везу са убиством Филипа Лепојевића (18), који је убијен 5. септембра 2020. насред улице на Бањици.

Жртва се дружила са Шијановим сином
Убијени Перенчевић се наводно дружио са Мирком Шијаном, сином певачице Гоце Божиновске и покојног Зорана Шијана.

  • Немам коментар, није ми до коментарисања. Млад живот је изгубљен – кратко је млади Шијан поручио за београдске медије.
  • Убијени је био повезан са људима из кавачког клана који су блиско сарађивали са Вељком Беливуком и његовом екипом. Као мотив убиства се помиње дрога, али и сукоб са „шкаљарцима“ – наводи извор.

Дежурни заменик Вишег јавног тужиоца у Београду је био на лицу места и обавио увиђај. Дао је налоге полицији да узму изјаве од очевидаца убиства, а форензичарима да изузму трагове. Затражени су снимци са околних камера, а дат је и налог за обдукцију тела убијеног. Тужилаштво је потврдило да је убијени одраније био познат правосудним органима.

На месту ликвидације смо сазнали да је Перенчевић био страх и трепет на Бањици, док су сведоци убиства Филипа Лепојевића на суду нерадо помињали његово име. Против њега се у Вишем јавном тужилаштву у Београду водио поступак за покушај убиства браће Радована (39), Петра (36) и Уроша (26) Ракочевића, којима се суди за убиство Лепојевића.
Вређали новинаре и гађали их флашама!
Новинарске екипе су преживљавале праву тортуру на лицу места, када су пријатељи и поједини познаници насртали на новинаре и фоторепортере. Једна женска особа је новинаре гађала флашом воде, а велики број познаника и пријатеља су пратили новинаре на терену, терали их, вређали, претили им и уносили им се у лице.

  • Шта сликаш, пи*ко ћелава! – уносио се један од младића нашем репортеру у лице, док је неки од момака тврдио да је брат убијеног:
  • Шта сликате човека с просутим мозгом, има дете од три месеца, хоћете то да гледа после? – говорио је младић уз бројне псовке и претње.

Како су се новинари кретали, тако је за њима ишао буљук младића који су добацивали и забрањивали им да прођу.

За убиство Лепојевића терете се браћа Радован, Петар и Урош Ракочевић. На суђењу је више пута поменуто име Перенчевића као особе која је започела сукоб који је довео до убиства Лепојевића. Ракочевићи су на суђењу изјавили да је шест дана пре убиства Лепојевића у кафићу на Бањици дошло до сукоба између Уроша Ракочевића и Луке Перенчевића. Браћа су изјавила да је тог дана Перенчевић ножем више пута убо Уроша и исекао његовог брата Петра Ракочевића по рукама.

  • Лука је мог брата Уроша ножем више пута убо у леђа. Скочио сам да га одбраним, па је тада и мене исекао по шакама. После тога ми је конобар разбио флашу о главу, због чега сам носио 20 копчи. Иван Новић, који је био с Перенчевићем, зграбио је криглу и олупао је Урошу о главу, а када смо ишли у болницу, три пута је пуцао у наш аутомобил – испричао је Петар Ракочевић на суђењу.

Он је изјавио да у Ургентном центру није смео да каже ко је напао њега и браћу „јер је знао с ким има посла“.

  • Инспектори су ме саветовали да се склоним, али сам имам пиљару од које живим, трудну жену и ћеркицу. После сукоба у кафићу сам виђао Перенчевића, Лазара Кујунџића, Дејана Ковачевића, Филипа Лепојевића, Алексу Ђукановића и Ивана Новића како аутом обилазе и надгледају моју пиљару. Био сам уплашен и набавио сам пиштољ за 300 евра – испричао је тада Ракочевић.

Извор ало.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.