субота, 20 јула

ДАНАС ЕКСХУМАЦИЈА МУФТИЈЕ Супруга Елма: Претешко је!

Виши суд у Новом Пазару је донео одлуку да се данас изврши ексхумација и обдукција тела покојног муфтије и бившег лидера Странке правде и помирења Муамера Зукорлића.

DANAS EKSHUMACIJA MUFTIJE Supruga Elma: Preteško je!

То је обелоданио његов син Усаме Зукорлић, који је актуелан лидер СПП-а.

„Виши суд је одобрио међународну експертизу састављену од обдуцената судских медицина из Београда (Србија), Сарајева (Босна и Херцеговина) и Хамбурга (Немачка). Процес ће надгледати и Државно тужилаштво Босне и Херцеговине. Нека нам узвишени Аллах олакша цели процес и да истина изађе на видело“, написао је Усаме у објави на друштвеној мрежи Инстаграм.

Елма Елфић Зукорлић, друга супруга рахметли муфтије Муамера Зукорлића, у разговору је рекла да је обавештена да ће данас бити обављена ексхумација и обдукција и поручила да ће то бити јако тежак тренутак и за њу и њену децу.

  • О томе су ме обавестили моји адвокати из Београда, иако нам је и породица, такође, пренела ту информацију. Коначно ћемо имати прилику да дођемо до истине и да се неким сумњама стане на крај. За мене и моју децу то је заиста један тежак тренутак, али сама чињеница да ће нас то довести до истине нас ипак, негде, радује – рекла је она.

Елма Елфић Зукорлић се након муфтијине смрти ретко појављивала у медијима из, како нам је казала, поштовања према свом рахметли супругу и целој његовој породици.

На питање како је, она је одговорила да се труди да буде добро.

  • После муфтијине смрти своје унутарње стање заиста не бих знала речима да опишем. Борба је можда најадекватнија реч. И мени и деци је јако тешко. После такве заштите, подршке и љубави коју у јавности за живота није крио, остати без свега тога је заиста тешко – казала нам је Елма.

Подсетимо, Усаме Зукорлић је у априлу на хитно сазваној конференцији за медије рекао да су из две независне лабораторије добили налазе који указују да је његов отац, муфтија Муамер Зукорлић, отрован.

  • Једна је показала да се ради о тешким металима, а друга да се ради о храни. Захтевамо истрагу, да се детаљно открије узрок смрти нашег оца и лидера – поручио је тада он.

Извор ало.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.