недеља, 14 априла

ЧЕТИРИ МЕТКА У ОЦА И ЈЕДАН СЕБИ У ГРУДИ: Детаљи трагедије у Доњем Бријању – Стојан убио Славка па себе

ПОРОДИЦА Стојана С. (60) из Доњег Бријања, удаљеног тридесетак километара од Лесковца, који је у уторак убио свог оца Славка (86), а потом извршио самоубиство, шокирана је трагедијом која их је задесила, али и бројним спекулацијама које круже међу житељима села, а потом и у медијима, о мотивима њиховог комшије да пуца у оца, а потом у себе.

ЧЕТИРИ МЕТКА У ОЦА И ЈЕДАН СЕБИ У ГРУДИ: Детаљи трагедије у Доњем Бријању - Стојан убио Славка па себе

Нико од Стојанових и Славкових најближих рођака није желео да говори о несрећи која их је завила у црно. Син и унук, заузет припремама за сахрану, само је кратко казао да, после свега, нема шта да се прича.

– Ето, село прича, а после се свашта пише по медијима. Хвала на изразима саучешћа, али ја немам шта да вам кажем – рекао је овај човек пред новосаграђеном кућом на којој су наслоњена два крста са именима његовог оца и деде.

Беживотна тела двојице мушкараца пронађена су, у уторак око 22 часа, у кући у другом делу села. У њој је живео Славко, кога је син повремено обилазио бринући о његовим основним потребама, али и због деменције са којом се старина наводно борио. То је, како прича његова рођака, посебно дошло до изражаја након што је Славко, пре око годину дана, за релативно кратко време изгубио ћерку и зета.

Према незваничним информацијама, које стижу из истраге, отац и син се у последње време нису најбоље слагали, али се нису ни свађали, тако да ништа није указивало на то да би њихови нарушени односи могли да имају овакав епилог.

Рођаци и пријатељи породице демантовали су информације да је Славко био непокретан. Нико није могао ни да наслути да би Стојан могао и да помисли на дело које је починио.

Према незваничним информацијама, од особа блиских истрази, Стојан је у оца испалио четири хица из пиштоља, да би себи одузео живот једним метком испаљеним у груди. Када се то тачно десило није познато, али је извесно да су тела пронађена у кревету неколико сати после трагедије.

У полицији нам је речено да су све истражне радње поводом овог случаја завршене и да је реч о убиству и самоубиству. Након обдукције, тела оца и сина су предата породици и они су јуче сахрањени на сеоском гробљу.

ОСТАВИО ОПРОШТАЈНО ПИСМО?

У СЕЛУ кажу да је Стојан био вредан човек. Он се својим радом изборио са сиромаштвом у којем је у младости живео. Повремено је одлазио у Немачку, где је радио на грађевини. У Доњем Бријању живео је са супругом. Син им се скућио у Пожаревцу, а ћерка је удата у Бојнику. Имају и унучиће. Рођаци кажу да Стојан није имао разлога за било какву бригу, па им је невероватно да је на овај начин окончао очев и свој живот. У селу се спекулише да је оставио кратко опроштајно писмо, у којем је, наводно, написао „Ја овако више не могу да живим“, али поуздане потврде за то – нема.

 

Извор: Новости

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.