субота, 20 јула

Влада продужила ограничење цена горива до 30. априла

На данашњој седници Влада Србије усвојила је нову Уредбу о ограничењу цена нафтних деривата, која ће важити до краја месеца.

Усвојена је Уредба о изменама и допунама Уредбе о ограничењу висине цена нафтних деривата, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација на Инстаграму.

Како се наводи, нова Уредба важиће до 30. априла.

Koliko će gorivo koštati znaćemo svakog petka

Уредба је донесена у циљу спречавања већих поремећаја на тржишту, наводи Министарство.

Министарка трговине Татјана Матић рекла је јуче Танјугу да ће влада усвојити нову уредбу о ограничавању цене нафтних деривата која ће бити идентична постојећој.

Није могла да каже како ће влада по том питању поступати након 30. априла, јер цене сирове нафте на светском тржишту осцилирају.

По до сада важећој уредби, највиша малопродајна цена са порезом на додату вредност за евродизел и безоловни бензин БМБ 95 утврђује се у износу просечне велепродајне цене деривата на територији Србије увећане за шест динара.

Цене се утврђују на основу механизма установљеног Уредбом Владе Србије о ограничењу висине цена деривата нафте.

По Уредби се цене ова два деривата усклађује сваког петка и објављују на сајту Минситарства трговине у 15 часова и важе нередних седам дана.

Највише малопродајне цене ових деривата утврђује Министарство трговине и објављује на званичној интернет страници.

Просечне велепродајне цене тих деривата обрачунава Министарство рудараства и енергетике, а министар надлежан за послове енергетике ближе прописује начин обрачуна просечне велепродајне цене деривата нафте евродизела и европремијума БМБ 95.

Уредба се не односи на адитивиране деривате нафте.

 

Извор  Ртс.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.