четвртак, 18 априла

Ухапшена група која је диловала дрогу на југу Србије

Трочлана криминална група за коју се сумња да је продавала наркотике на територијама Ниша, Сокобање и Прокупља ухапшена је у заједничкој акцији Управе криминалистичке полиције и полицијских управа у Нишу, Зајечару, Прокупљу и Врању, а у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, док ће против два мушкарца и једне девојке бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку због поседовања дроге.

Ухапшени су Д. В. (26) и Д. С. (24) из Ниша, као и А. В. (25) из Владичиног Хана, који се сумњиче да су у поменута три града на југу Србије диловали дрогу као и да су у јануару двема особама у Сокобањи, које су тада и ухапшене, продали 9,8 килограма марихуане која је од њих и одузета.

  • У претресу куће А. В. у Владичином Хану, полиција је јуче пронашла импровизовану лабораторију за вештачки узгој марихуане са опремом, расад са око 880 биљака канабиса у саксијама и чашама који су, како се сумња, тројица ухапшених ту узгајали. Такође, нађени су и препарати за узгајање, прехрану и заштиту биљака, четири лампе, два вентилатора, две вагице за прецизно мерење, осам пакета са око 100 грама марихуане, као и мања количина таблета са листе психоактивних супстанци – саопштено је из нишке полиције.

У стану Д. В, који се сумњичи да је организатор ове групе, пронађен је новац у разним апоенима који је, како се сумња, стечен продајом наркотика, мрвилица и мања количину марихуане, а код Д. С. таблете са листе психоактивних супстанци.

  • Из стана тридесетседмогодишњег мушкарца, одузето је око 40 грама марихуане за коју се сумња да је набављена од ове криминалне групе, као и да је била намењена даљој продаји. Код осамнаестогодишњакиње је пронађена мања количина марихуане, а код двадестогодишњег мушкарца мања количина марихуане, кокаина, као и вагица за прецизно мерење – саопштила је нишка полиција.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Д. В, А. В. и Д. С је одређено задржавање до 48 часова због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

Такође, полиција ће против тридесетседмогодишњег мушкарца, осумњиченог за кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, као и једне осамнаестогодишњакиње и двадесетогодишњака, осумњичених за неовлашћено држање опојних дрога, поднети кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Извор нишкипортал.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.