субота, 20 јула

СТИЖЕ ЈОШ 100 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ: Ево КО и КАДА добија НОВАЦ, ПРИЈАВИТЕ СЕ И ВИ!

Подсетимо, прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара и тада је новац добило око 1. 017.000 младих

У Влади Србије већ су издали прво решење о додели помоћи државе за мајке од 20.000 евра за куповину прве некретнине, а све је ближи и датум када ће још једна категорија грађана Србије добити једнократну новчану помоћ од 100 евра.

Наиме, нових 100 евра државне помоћи за младе стиже за нешто више од месец дана, а пријава за оне који до сада нису ову врсту помоћи добили почиње за тачно три недеље. Подсетимо, младима је почетком фебруара ове године исплаћена новчана помоћ од 100 евра, а ускоро стиже још толико.

Како је раније најављено, нових 100 евра биће им исплаћено у јуну, током прва три дана месеца.

Право на помоћ имају сви млади од 16 до 29 година. На листи оних који испуњавају услове биће практично сви који до краја маја напуне 16 година или они који до тада стекну држављанство Србије.

evri, 100 evra

Поступак пријаве изгледаће овако:

Уколико сте већ били пријављени за претходну помоћ од 100 евра коју је држава исплаћивала младима, нова пријава неће бити потребна. Изузетак су они који су у међувремену напунили 16 година или добили држављанство.

Пријава за остале биће између 16. и 31. маја. Пријава се врши електронски, преко портала Управе за трезор, а цео процес је једноставан.

  • У пријави ће бити потребно навести број личне карте, ЈМБГ и избор рачуна у банци у којој желите да примите 100 евра. Уколико то лице нема рачун у банци, бира само назив банке, а ми ћемо у његово име отворити рачун у тој банци, и он ће са својим личним документом бити у могућности да тај новац подигне – рекао је раније министар финансија Синиша Мали.

Подсетимо, прва државна помоћ за младе од 100 евра почела је са исплатом 1. фебруара и тада је новац добило око 1. 017.000 младих.

Извор еспрессо.рс

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.